Najbolji način da provedete vikend u Beogradu

Ako dolazite u Beograd po prvi put ili imate goste koji nikada ranije nisu bili u srpskoj prestonici, onda definitivno treba da izdvojite više nego samo nekoliko dana da obiđete ovaj neverovatan grad. Srpska prestonica je postala prestonica zabave u poslednjih nekoliko godina, ali pored toga, nudi još pregršt sadržaja. Odlična hrana, srdačni ljudi,  bogato kulturno nasleđe – samo recite, Beograd ima sve.

Ipak, ukoliko ste u prilici da provedete samo par dana u Beogradu, pobrinite se da to bude vikend. Petak, subota i nedelja su savršeni za upoznavanje srpske prestonice u najboljem izdanju, kao i za upoznavanje Beograđana koji su proteklu nedelju proveli u kancelarijama, a za vikend u opuštenom izdanju uživaju u vikendu.

belgrade at night

Petak: upoznajte se sa osnovama

Prvog dana po dolasku, trebalo bi da krenete od osnovnih stvari.. Hotel ili hostel koji ste odabrali za smeštaj u Beogradu trebalo bi da bude blizu centra ili dobro povezan sa centrom grada gde su sve glavne znamenitosti. Kada se raspakujete, spremite se za obilazak grada. Prošetajte do glavne pešačke ulice, Knez Mihajlove, stopite se sa atmosferom grada i pogledajte fasade na prelepim zgradama. Beogradska tvrđava Kalemegdan nalazi se nedaleko i ne biste trebali da je propustite jer nudi jedan od najlepših pogleda u Beogradu.  Parkovi i kafići na tvrđavi su idealno mesto da sednete i opustite se.

U večernjim satima, spremite se za zabavu! Petak uveče je najpopularnija noć u nedelji za sve ljubitelje zabave, ali i za sve one koji su umorni od naporne nedelje iza njih. Krenite od jednog kluba, apotom se pridružite družini i u ostalim popularnim klubovima!

Neki od najpopularnijih noćnih klubova nalaze se na reci, tako da možete izabrati jedan od otvorenih splavova i budite sigurni da ćete se neverovatno provesti. Možete izabrati najpopularnije noćne klubove sami, ili možete tražiti preporuke od profesionalaca, kao što je servis Belgrade at night. Ovaj servis je tu da se pobrine da turisti koji dolaze u Beograd imaju najbolji mesto za provod, a neke od usluga uključuju rezervaciju mesta u klubovima, VIP rent a car, ulazak u klubove bez čekanja u redu. Ako želite da se osećate kao pravi VIP, iznajmite luksuzni automobil i započnite turneju po beogradskim klubovima u stilu.

Belgrade Clubs (4)

Subota: restartujte se!

Nakon ludog noćnog izlaska, moraćete malo i da se opustite. A šta je bolje mesto da to uradite nego opušteni bar pored plaže? Ada Ciganlija, ili kako Beograđani vole da je zovu Beogradsko more, je malo ostrvo na Savi, idealno mesto za subotu popodne. Ovde imate barove i restorane na samoj plaži,  koji postavljaju idealno mesto na kom ćete sabrati utiske nakon sinoćnjeg provoda. Kada ogladnite, krenute ponovo u centar grada. Potražite Skadarliju, jer ćete baš na tom mestu naći neke neverovatne restorane koji služe tradicionalnu srpsku hranu. Hrana se u Srbiji shvata vrlo ozbiljno i neprihvatljivo je da turisti napuste grad,a da nisu probali neke od lokalnih specijaliteta. Budite sigurni da probate rakiju pre obroka, i to će učiniti da se osećate kao lokalac.

Zalazak sunca označava da noćni klubovi otvaraju svoja vrata i zovu vas ponovo. Ne vredi da pružate otpor, već se lepo obucite i pridružite Beograđanima u još jednoj neverovatnoj noći.

Belgrade nightlife

Nedelja: shop ‘til you drop

Ako Beograd nije preuzeo svu vašu energiju do nedelje ujutro, onda je vreme za kupovinu! Beograd ima veliki izbor mesta za kupoholičare, a to podrazumeva da obiđete nekoliko tržnih centara, luksuznih butika, prodavnica domaćih brendova, kao i brendova iz celog sveta. Tržni centar Ušće se nalazi na Novom Beogradu, kao i šoping centar Delta Citi. To su najveći tržni centri, i nude najbolji izbor prodavnica u gradu.

Pored toga, glavna pešačka ulica, Knez Mihajlova, Belgrade Design District i Dorćol  ne treba propustiti ako ste raspoloženi za trošenje novca. Ovde ćete naći odeću, suvenira i domaće proizvode, savršene za poneti sa sobom kao uspomenu na ovaj neverovatan grad.

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *