Potrebno je: 250 grama pilećeg belog mesa, 1 srednja keleraba, 2 šargarepe, 1 glavica crnog luka, 1,5 dl pavlake za kuvanje, pola limuna, ulje, 2 l vode, 1 kašika seckanog peršuna, 1 kašika brašna i mešavina začina.
Priprema: crni luk, kelerabu i šargarepu očistiti i iseći na kocke. Pileće belo meso takođe iseći na kockice. Na malo ulja propržiti crni luk da omekša, a zatim dodati šargarepu te i nju kratko propržiti. Potom dodati piletinu i kelerabu i sve zajedno propržiti uz neprestano mešanje 5 minuta. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi. Kada povrće napola omekša, sipati 1,5 l vode i kuvati dok svi sastojci potpuno ne omekšaju. Posebno umutiti pavlaku za kuvanje sa brašnom pa sipati u čorbu pred kraj kuvanja, dodati začine po ukusu i ostaviti da čorba dobije željenu gustinu. Neposredno pred služenje u čorbu dodati peršun i limunov sok pa promešati.