Potrebno je: 2 glavice crnog luka, 2 cena belog luka , 1,2 kg paradajza, 1/2 kasicice kore od limuna , 2 kasike ulja, 1/2 l pilece supe, kasicica djumbira , list lorbera, veza lista celera, 2 ljute crvene paprike , 200 g skampa u ljusci, 200 ml pavlake , so, biber, secer
Ocistiti beli i crni luk i sitno iseci. Paradajz dobro oprati i iseci na reznjeve. Zagrejati ulje pa na njemu dinstati beli i crni luk. Dodati paradajz, supu, limun i zacine. Sve kuvati na blagoj vatri oko 60 minuta. Celer oprati i iseci na kolutove. Papriku oprati, uzduz prepoloviti, ocistiti od semenki i sitno iseckati. Skampe oprati, oljustiti, zaseci na poledjini i odstraniti tamnu zilu.
Procediti paradajz-supu. Dodati celer, papriku, skampe pa kuvati oko 10 minta.U supu postepeno dodavati pavlaku, zaciniti je solju, biberom i secerom. Po zelji ukrasiti zacinskim biljem.