Kako odabrati udobne cipele?

1. Odaberite najbolje vreme za kupovinu

U jutarnjim satima noge su odmorene i tada možete obuti čvršće i tesne cipele. Upravo zato je najbolje kupovati cipele u popodnevnim satima, kada su noge umorne, pa čak i malo otečene. Tako ostajete sigurni da će obuća koju kupite ostati udobna.

2. Kupite pravu veličinu

Uvek možete isprobati veću veličinu od one za koju mislite da imate i tako ćete odmah videti koja vam odgovara. Ako su vam stopala ravno u cipeli, tj. ne “plešu”, znači da je veličina dobra.
3. Obratite pažnju na širinu, ne samo dužinu

Odaberite pravilnu obuću tako da uvek ostavite malo prostora između palca i prednjeg dela cipele. Nikad ne kupujte ništa pretesno.

4. Odaberite prave štikle za vas

Mnoge žene izbegavaju visoke štikle jer kažu da ne mogu dugo stajati niti hodati u njima. Sve to stoji, međutim, treba znati i odabrati pravu štiklu na cipeli. Štikla bi morala biti u pravoj liniji ispod kosti pete.
5. Prvo nošenje

Kod prvog nošenja novih cipela jako pripazite. Uvek ih je dobro pre razgaziti s par nošenja na kratke relacije – da se noga privikne i cipele prilagode. Najlakše je to napraviti kod kuće. Nosite ih 15 minuta, zatim 30 minuta i 60 minuta.

6. Ulošci za cipele

Ako već imate cipele koje vam nisu preterano udobne – pokušajte ih prilagoditi. Kupite uloške s dodatnim jastucima kako biste pomogli nozi da se bolje prilagodi cipeli, ali i obrnuto.

visoke-stikle

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *