Kako se odmoriti nakon praznika?

Priprema novogodišnje i božićne trpeze, brojni gosti i slavlje do kasno u noć znaju da iscrpe, te se dešava da nakon praznika, umesto punih baterija, imate manje energije nego pre. Kako biste se pripremili za odlazak na posao i povratak ostalim obavezama nakon praznika, dovoljno je da odvojite nekoliko dana za opuštanje i date sebi oduška da uživate u zasluženom odmoru.  Najbolji način da to učinite, jeste kroz tretmane lica ili tela, poput masaže ili antiage tretmana, ali i kroz fizičke aktivnosti.

nova godina tretmani (2)

  1. Priuštite sebi spa dan

Ukoliko ste tokom prazničnih dana kuvali, spremali, čistili sneg i dočekivali goste, sigurno ste zaslužili spa dan. On može da uključi više stvari, od masaže do uživanja u sauni i tretmanima lica i tela. Odaberite kombinaciju koja će Vam pomoći da svoju energiju ponovo prikupite pred povratak svakodnevnim obavezama, a Vaše telo biće Vam zahvalno.

  1. Podmladite svoje lice

Tretmani lica koji služe da podmlade kožu idealni su za postpraznične dane. Velike su šanse da Vaše lice nakon dana slavlja deluje umorno, naročito ukoliko ste dali sebi oduška na polju ishrane. Antiage tretmani podstiču obnavljanje ćelija kože lica, i to je upravo ono što Vašem licu trenutno nedostaje. Važno je odabrati tretman koji deluje tako što kožu hidrira, a u zavisnosti od Vaših želja možete odabrati hirurške ili nehirurške tretmane.

  1. Krenite na časove joge

Joga u sebi kombinuje elemente fizičkih i mentalnih vežbi, koje će Vam pomoći da dovedete svoje telo i duh u red nakon haotičnih dana. Pomoći će Vam da se fokusirate na sebe i svoje potrebe, ali i da potrošite eventualne suvišne naslage nastale tokom praznika. Ukoliko ne postoje joga centri u Vašoj blizini, drugi tipovi fizičkih aktivnosti takođe mogu biti od pomoći. Plivanje, aerobik, pa čak i šetnja mogu Vam pomoći da napunite baterije. Obucite najdeblju jaknu i iskoristite retke sunčeve zrake da izađete u prirodu po svoju dozu svežeg vazduha. Nakon ovakvih aktivnosti, stres će nestati u sekundi.

  1. Organizujte svoje misli

Za mnoge prvi januar predstavlja nov početak, dan nakon dočeka nove godine kada sve kreće iznova i kada nam se pruža šansa da ostvarimo svoje ciljeve. Ukoliko i Vi spadate u ovu grupu ljudi, a tokom praznika niste imali dovoljno vremena da svoje novogodišnje odluke stavite na papir, sada je pravo vreme za to. Uz šolju omiljenog čaja i opuštajuću muziku, napravite plan za 2015. godinu. Neka to bude prvi korak u ostvarivanju dugo iščekivanih ciljeva, i ujedno prilika da nađete energiju za dane koji predstoje.

  1. Odmorite od kuvanja

Praznični dani u nekim trenucima mogu da deluju kao maratonsko pripremanje hrane. Iz želje da udovoljimo sebi i svojim najbližima, pripremamo velike količine hrane (a uz to vrlo ukusne!), ali već nakon nekoliko dana počinjemo da osećamo loše strane ovakvog načina ishrane. Kako biste odmorili od kuvanja, pokušajte da se na nekoliko dana prebacite na jednostavnu hranu, onu koja uključuje mnogo voća i povrća, bez teških začina i mnogo masnoće. Telo će Vam biti zahvalno, jer ovakva hrana, pored toga što je dobra za detoksikaciju nakon praznika, ne zahteva komplikovanu pripremu.

nova godina tretmani (1)

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *