Najpopularniji stilovi izrade svadbene torte

Kada dođe do izbora svadbene torte, ideja i inspiracije ima napretek. Zato se odluka najlakše donosi ako posebno volite neki od stilova, te u okviru istog birate ovu najbitniju tortu u životu.

Klasični. Klasični stil izrade svadbene torte podrazumeva belu kao dominantnu ili jedinu boju, te bisere, cveće ili karnere kao ukrase. Možete birati okrugli oblik i fondan, kome su dodati samo biseri oko spratova i bele ruže poput venca u podnožju, što ujedno odaje i eleganciju i prefinjenost.

Modernistički. Modernizam nije jedan od najpopularnijih stilova samo u umetnosti, već su se njegove oštre linije i diskretni geometrijski oblici preselili i na svadbene torte. Kada je poslastičarska scena u pitanju, ovaj stil karakteriše bela ili mat osnova neke tamnije boje, ukrašena samo krugovima ili kvadratima sa strane spratova svadbene torte, te geometrijske reljefne šare.

Retro. Retro je uvek IN, bilo da je po sredi garderoba, enterijer ili – svadbene torte. Ravna površina fondana šara se ružama u stilu dekupaža ili se torti udaju ukrasi poput starinske čipke ili raskošnih detalja u viktorijanskom stilu. Retro svadbene torte odlikuju i nežne, pastelne boje, od bledožute i nežne roze, do bele i bež. Biseri, šeširi i perje takođe su neke od opcija.

svadbene torte

Inspirisani plažom. Za sve ljubitelje mora i sunca stiže jedno divno rešenje – svadbene torte inspirisane plažom. Na belu površinu dodaju se kamnečići, školjke i zvezdice od fondana, koje mogu biti praćene biserima ili drugim odlikama podvodnog sveta. Takođe, mogu se napraviti i dodaci poput mornarskog užete oko pregiba spratova svadbene torte, postaviti mornarske pruge ili se čitava površina može dekorisati ombre stilom plavih nijansi, dok će na talase podsećati nabori od šlaga.

Etno svadbene torte. Etno šare već dugo opstaju na modnoj sceni, te su postale dominantne i prilikom izrade svadbene torte. Na (obavezno) belu, ravnu površinu od fondana postavljaju se ukrasi u vidu ćilimčića, dok figurice mladenaca na vrhu zamenjuju mlada i mladoženja u narodnoj nošnji. Kao posebne „pratioce“, ovakve svadbene torte mogu imati velike opanke u samom podnožju ili sitne opančiće postavljene na kapkejkove, kao dodatne deserte na mladenačkom ili desertnom stolu.

Romantični stil. Romantika je, naravno, veoma bitan element dana venčanja, te su i svadbene torte u ovom stilu izuzetno popularne pošto doprinose nežnoj atmosferi i slave ljubav. Ružičasti i tonovi boje kajsije proveren su izbor za dašak romantike, a njih mogu pratiti čiška, ruže i karneri. Jednu od originalnih verzija romantične svadbene torte čine one sa mat podlogom od fondana, po kojima su krasnopisom ispisani stihovi omiljene pesme mladenaca ili poruke koje jedno drugom upućuju. Ovakva torta izgleda kao rađena dekupažom, i kombinuje se sa tek ponekim cvetom kao detaljem, jer je već dovoljno upečatljiva.

Metalik svadbene torte. Zlato, srebro i metalik siva već odavno su osvojile svadbene torte, ali sada i boja bakra preuzima jednu od glavnih uloga. Metalik varijante obično podrazumevaju bojenje samo jednog sprata, u mat ili sjajne nijanse metala, ili upečatljive detalje. Izuzetno su retke u potpunosti metalik svadbene torte, već im se obično dodaju listići u ovim bojama ili raskošni ukrasi u vidu lančića.

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *