Trikovi za čišćenje stana

Trikovi za čišćenje stana.

Prilikom velikog spremanja stana treba počistiti i neke delove koje u svakodnevnom raspremanju preskočimo. Mi vam donosimo nekoliko saveta koji vam mogu poslužiti tom prilikom.

Radijator – čisti se redovno sapunicom, a zatim se ispere toplom vodom i obriše. U suprotom se prljavština zapeče pa ostaju mrlje.

Kada za kupanje – pere se deterdžentom ili sretstvom za održavanje sanitarija. Posle pranja se dobro ispere toplom vodom. Smeđi delovi nastali od vodenog kamenca mogu se izribati finim peskom a potom isprati vrućim sirćetom.

Ogrebotine na laku – ogrebana mesta natrljaju se krpom namočenom u laneno ulje i trljaju dok ne dobiju sjaj.

Ramovi slika – ramovi od drveta ili bronze premažu se pažljivo komadićem crnog luka. Ovim postupkom ram će dobiti svež izgled, a ujedno biće odstranjene mrlje i prašina. Posle toga treba ga lagano obrisati vunenom krpom.

Pločice – najbolje je rastopiti sapun u toploj vodi pa prvo tim rastvorom obrisati pločice a zatim ih isprati samo toplom vodom.

Nameštaj od kože – pere se dobro isceđenom krpom namočenom u mešavini sirćeta i vode, a zatim se istrlja sredstvom za čišćenje kože i mekanom krpom briše dok koža na dobije svoj sjaj.

Uljane slike – treba ih čistiti veoma pažljivo. Prašina se skida lagano vatom, a zatim se čista vata umoči u laneno ulje i time prelazi preko slike.

Veštačko cveće – ako želimo da ga osvežimo držimo ga nad parom.

trikovi za čišćenje stana

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *