Kako odabrati odgovarajući puder

Za početak bi trebalo da odredite svoj podton, što možete uraditi na nekoliko načina:

  • Vene na unutrašnjoj strani podlaktice na dnevnom svetlu – ako su zelenkaste, vaša koža ima žuti podton što znači da je boja vašeg tena topla. Ako su vam vene više plave, onda je podton vaše kože plav, što znači da je vaša boja tena hladna.
  • Sklonite kosu sa lica; Dok ste bez šminke, prislonite čisto beli peškir na vrat i ramena. Ako vam u poređenju sa belom tkaninom lice izgleda žuto, definitivno ste toplog tena. Ako vam lice izgleda roze ili plavičasto, onda vam je ten hladan.
  • Nakit: ako vam uz kožu bolje stoji nakit u zlatnoj boji, imate topao ten, ali ako vam se više dopada kako vam stoji srebro, najverovatnije vam je ten hladan.
  • Prema boji kose i očiju: iako nije pravilo, ljudi hladnog tona kože obično imaju plave, zelene ili sivkaste oči i plavu, crnu ili braon kosu, pepeljastih i hladnih tonova. Oni kojima su oči braon, crne ili svetlo smeđe, sa crnom, kestenjastom ili plavom kosom u kojoj ima crvenkastih tonova, najčešće su topli tip.
  • Ako vaš ten ne spada ni u jednu od ovih grupa (toplo/hladno), ako vam podjednako dobro stoje i srebro i zlato, i ako vam sve boje podjednako dobro stoje, onda ste jedan od srećnika koji imaju neutralnu boju tena.

Uvek birajte nijansu pudera najsličniju boji vaše kože.

Puderi se obično proizvode u različitim varijantama podtonova: hladni, topli ili neutralni. Hladni su rozikasti, topli su žućkasti, a neutralni bež boje.

Isprobajte nekoliko nijansi pudera koji odgovaraju vašem podtonu tako što ćete malu količinu (vrlo malu) naneti duž linije brade, i dobro utapkati/utrljati u kožu. Ona nijansa koja se najbolje stapa sa bojom vašeg tena, tako da se deo na koji se stavili puder ne razlikuje po boji od ostatka lica i ne odstupa od boje vrata, savršena je za vas.

Puder je potrebno isprobati na dnevnom svetlu, a kako ga u prodavnicama najčešće nema, ne bi bilo loše naneti ga a zatim izaći sa ogledalcem napolje, jer jedino tako možemo biti sigurni da nijansa pudera potpuno odgovara boji kože.

Takođe, nema svrhe isprobavati puder na nadlanici, ili bilo gde na ruci (telu), jer se boja skoro sigurno razlikuje od one na licu/vratu, tako da ga je najbolje probati na ivici brade, jer je to mesto gde se susreću nijanse lica i vrata, pa možete videti kako se puder uklapa sa obe.

IMG_3816

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *