Izaberite svoj bidermajer

Bez obzira na veličinu, raskoš i dekoraciju venčanja svima je zajedničko da imaju zaljubljene mladence i bidermajer koji je postao neizostavan deo tradicije. Prema običajima, bidermajer na venčanjima kupuje ili pravi kuma, a pored toga što ima simboličan značaj on može da bude veoma važan modni detalj. Prema tome se u poslednje vreme najčešće ide.

bidermajer crveni

 

Uz belu venčanicu smelije mlade biraju crveni ruž koji kombinuju sa buketom crvenih ruža, dok mladoženja nosi crvenu leptir mašnu. To je samo jedan od upečatljivih primera. Mogućnosti je mnogo, možete beskrajno da se poigravate sa bojama i vrstama cveća.Treba samo voditi računa o tome da se ne pretera jer ovakvi detalji zaista mogu da promene izgled vašeg venčanja,  oni odaju lep utisak koji ukazuje na stil i ukus savremenih nevesti.

Dekoracija za venčanja u vidu cveća traje vekovima ali je ranije imala drugačiji značaj. Vremenom se cveće i sam izgled menjao pa je od one prvobitne simbolike gde određeno cveće štiti mladence od zlih duhova, venčani buket evoluirao u bidermajer koji je danas nezaobilazan i modni detalj na venčanjima.

Simbolika cveća u bidermajeru?

Bidermajer se i danas najčešće pravi od prirodnog cveća jedne ili više vrsta koji su kružno raspoređeni u buket. Veličina buketa varira kao i izbor cveća u njima. Najučestalije su ruže, a odmah do njih i narcisi, magnolije, ljiljani.

simbolika cveca

Mlade koje su hrabije odlučuju se i za suncokrete koji su kao simboli snage ponosa i divljenja sve popularniji. Svaki cvet ima svoje značenje i nosi neku poruku, pa ukoliko u svadbenom buketu naiđete na bambus znajte da je on simbol odanosti i dugovečnosti. Bršljan simbolizuje plodnost, margarite postojanost, ruže istinsku ljubav. Svaki cvet nosi neku poruku, pa njegovim jezikom jasno možete da govorite na jedan sofisticiran način o ljubavi.

Od čega se sve može napraviti bidermajer?

Izgled buketa zavisi od stila mlade pa se time aranžeri i vode pri izboru cveća boje kao i dodatnih detalja. Mlade koje teže glamuru i eleganciji i odlučuju se za tradicionalan ali umeren stil, biraju šampanj boju buketa koja je pored cveća ukrašen lepim belim biserima koji odaju notu gracioznosti i prefinjene elegancije. Za one malo smelije i ekstravagantije u obzir dolaze smelije kombinacije cveća i boja.

bidermajeri od nakita

Budući da je bidermajer postao modni detalj sada se često pravi od veštačkog cveća ili čak nakita. Poenta je da bidermajer ostane uspomena sa venčanja, pa se pravi od materijala i detalja kojima kao cveću ne ističe rok trajanja. U ove bukete možete da uvrstite jedan od vama posebno dragih komada nakita. Neki starinski broš ili nešto tome slično. Na ovaj način aranžirani buketi nosiće definitivno vaš lični pečat i odisaće vašim stilom.

Kako se pravi bidermajer?

Na internetu je mnogo sajtova i snimaka na kojima možete da naučite da pravite bukete. Da biste to uradili kako treba, prvo morate da se odlučite za onaj koji vam se najviše sviđa. Ako je prirodno cveće u pitanju vodite računa o tome kako ga slažete jer je kod bidermajera izuzetno važan konačan oblik.

Ukoliko se odlučite za nakit trebalo bi da znate i da šijete jer će vam to umeće svakako biti potrebno. Ukoliko ste kreativni i imate vremena, na zaista koristan način ćete utrošiti svoje veme, imaćete autentičan buket na venčanju koji će biti odraz vašeg umeća ali istovemeno i stila. U svakom slučaju procenite pravilno svoje sposobnosti pa pre nego što se odlučite za konačnu izradu napravite jedno ili dva probna rešenja. Krenite sa jeftinijim materijalima i cvećem, jer bi u supotnom ovo mogla da bude skupa zabava.

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *