Zlatibor – planina koju ćete voleti

Zlatibor spada u naše najlepše planine i u jedno od popularnijih mesta za odmor, kako za mlade, tako i za one starije. Prosto, nema generacije koja ne želi da ode i vidi lepotu i mir Zlatibora. Zlatiborski apartmani su kao stvoreni za mir i tišinu od gradske buke i brzine. Kada odete tamo videćete šta je zapravo „raj na zemlji“.

Uživanje, provod i fenomenalna hrana su Vam zagarantovani.

Znamenita mesta Zlatibora

Zlatiborska jezera su nešto što se ne sme preskočiti. Kada ste se smestili u svom zlatiborskom apartmanu i kada malo odmorite, red bi bio da se uputite na jedno od dva veštačka jezera koja se tamo nalaze. Iako su jezera veštača, izgledaju kao da su prirodna i zaista su melem za oči. Za ljubitelje riba, tu se mogu naći šaran, som, pastrmka, krkuša. Ono popularnije jezero je ono u samom centru grada. Bukvalno je napravljeno zbog turizma i jedno je od omiljenih mesta nalazišta na Zlatiboru.

Oko samog jezera se nalaze staze za šetanje, a na Vama je da odaberete deo dana kada ćete se prošetati – da li ujutro da se nadišete svežeg jutarnjeg vazduha, ili tokom noći kada šetnje same po sebi postaju romantične. Tokom zimskih meseci, veštačko jezero u centru se pretvara u led i tada može da se kliže po njemu. Čak i da niste vernik – manastiri koji se nalaze na Zlatiboru su stvarno prava poslastica.

Tu ima nekoliko manastira, pa, ako želite i volite – obiđite ih, ima šta lepo da se vidi. Moći ćete da vidite i česmu kralja Aleksandra I Obrenovića, etno selo Sirogojno kao i veliki broj spomenika.

Za predah se preporučuje poseta mnogobrojnim restoranima, a njihov zaštitni znak je dobra hrana. Nemojte to propustiti.

Ostale zanimljivosti Zlatibora

Sve navedeno ćete moći da obiđete nakon što ćete se smestiti u jednom od zaltiborskih apartmana. Apartmani na Zlatiboru su velikih smeštajnih kapaciteta i ne morate da se brinete da li će biti mesta. Ne morate unapred da rezervišete sve apartmane, čak i na licu mesta će ih biti mnogo koji će Vam se dopasti.

Uz sve to – a bez čega se ne može to je cena. Cene ovih apartmana su veoma pristupačne, a one će ujedno odgovarati za svačiji džep. Što se ostalih zanimljivosti tiče – možda niste znali da se na putu između Mokre gore i Zlatibora nalaze Kremna. Tu se nalazi rodna kuća proroka Tarabića. Ako ste čuli za „Kremansko proročanstvo“ – to je upravo iz ovog mesta poteklo.

Zanimljiva i interesantna proročanstva se tu mogu naći, pa bi Vam ovo zaista bila jedna vrlo interesantna destinacija tokom samog odmora na Zlatiboru. Uz to, Zlatiborski apartmani se nalaze i u blizini ski centara. Zima je posebno popularna na ovoj planini i veliki broj skijaša dolazi na ovu planinu.

U blizini su i Drvengrad i Mokra gora. Sve su to destinacija koje biste morali da uvrstite kada budete došli na Zlatibor. Ništa nije predaleko, a posebno ako ste došli sopstvenim prevozom. Nemojte da budete lenji i da Vas mrzi da se provozate malo, jer ćete na kraju uvideti da je zaista bilo vredno obići sve ove lepote koje se nalaze tako blizu jedna drugoj.

Zlatibor - planina koju ćete voleti Zlatibor - planina koju ćete voleti

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *