Saveti za uređenje terase koja će vas ostaviti bez daha

Pravo je vreme da se posvetite preuređenju terase ili balkona na kom ćete provoditi tople jesenje dane i prijatne večeri. Stoga vamdajemo ideje, istovremeno vas obaveštavajući koje su to pločice IN i šta od nameštaja za terasu možete izabrati, a u skladu sa željenim stilom.

Sasvim prirodno je u modi

Sa evociranjem prirode u uređenju nikada ne možete omanuti, pa je tako i ove sezone. Podne balkonske pločice koje imitiraju šare drveta, u svetlijim i tamnijim varijantama, pun su pogodak. Ovakve pločice koriste se i za kupatila poput spa-centra i za predsoblja, a istovremeno su veoma popularne.

Pločice koje imitiraju drveni pod lako se uklapaju sa terasnim nameštajem od trske ili pruća, te sa ostalim ukrasima u zemljanim bojama. Takođe, ovakve pločice jednostavne su za čišćenje i održavanje.

Prirodni stil postići ćete i ako dodate tamno-zelene pločice na pod, u boji trave, u mat ili sjajnoj verziji. I one se dobro slažu uz razne baštenske garniture, koje možete povezati jastučićima u istoj boji. Kako je za pločice važna i veličina, to se okrenite većim pravougaonicima kada je ova boja u pitanju.

Skupa elegancija

Naravno, vaš balkon ili terasa mogu delovati i skupo za zaista malo novca. Biće dovoljno tek toliko da odaberete pločice u tamnosivoj mat nijansi, većeg formata. Ovu hit boju mogu zameniti i pločice koje verno imitiraju mermerni pod.

I jedne i druge pločice savršeno se slažu uz raskošne bele garniture od trske. Opet, i jedne i druge, a „mermerne“ pločice posebno, odlična su kombinacija sa baštenskom/balkonskom garniturom od teškog gvožđa, koju možete nabaviti i polovnu za manje novca.

Greška bi samo bile pločice u crnoj boji u bilo kojoj od ovih kombinacija, jer crna već odavno nije IN za bilo koju od prostorija, pa tako ni balkon.

Pločice i nameštaj za opušten i originalan stil

Opušten stil možete postići na bezbroj načina, a mi Vam ovaj put predlažemo veće podne pločice u tamobež nijansi, koje ćete kombinovati sa stolicama od svetlijeg drveta. Kako su ovakve pločice, ali i garnitura, odlična pozadina za zanimljive detalje, na ovakvom balkonu akcenat će biti na jastučićima, bakljama, ramovima za slike i hvatačima snova na zidovima, odnosno plafonu.

Sličan efekat možete postići i uz pločice za pod u nekoj neobičnoj boji, poput tamne ljubičaste ili zelene u boji smaragda. Ovo je dobar izbor i ako želite da svoj balkon stavite u prvi plan kao poseban deo kuće ili stana.

Istovremeno, podne pločice mogu biti i u tamno-plavoj nijansi, koja će biti sjajna podloga za sve morske detalje i uređenje balkona u ovom stilu, bogatom elementima poput školjki, kamenčića, sveća u svećnjacima punim peska… Skrećemo Vam pažnju da bi bilo odlično da podne pločice budu u tamnoj nijansi plave kako zbog toga jer je ista veoma moderna, tako i radi lakšeg održavanja.

Tamno-plave pločice možete kombinovati i sa žutim akcentima i nameštajem u toj ili crvenoj ili čak narandžastoj boji, te stvoriti veoma veseo balkonski prostor. Pločice ćete sa ostatkom ambijenta lako povezati uz pomoć jastučića u istoj boji.

Uživajte!

Saveti za uređenje terase koja će vas ostaviti bez daha

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *