Kako da lako uklonite bore oko očiju

bore oko ociju

Bore oko očiju mogu se javiti kao prve bore već u ranim dvadesetim godinama, jer je koža u području oko oka najtanja i najpodložnija spoljašnjim promenama. Kako biste bore oko očiju sprečili, odnosno učinili manje vidljivim, potrebno je da sprovodite određene savete i da koristite prirodne maske, a uvek se možete odlučiti i za botoks.

Zaštite se od sunca. Jako sunce i inače je jedan od glavnih uzročnika bora, što pogotovo važi za bore oko očiju i one na licu. Odgovarajuću kremu sa makar minimalnim zaštitnim faktorom treba koristiti i zimi, jer i tada postoje štetna zračenja iako je sunce sakriveno iza oblaka. Sem toga, treba uvek imati na umu da su naočare za sunce i više od aksesoara, te ih redovno imajte pri ruci.

Pijte dovoljno tečnosti. Nedostatak tečnosti u organizmu najpre se odrazi na koži i kosi, koje postaju suve, prva se lakše bora oko očiju i usana, a druga se lomi i krza. Uvek i u svakoj prilici imajte flašicu vode uz sebe i trudite se da pijete bar dve litre dnevno, i to prečišćene vode ili limunade, nikako fabričkih sokova ili kafe.

Skidajte šminku. Redovno skidanje šminke se podrazumeva, ali neretko se baš ova aktivnost preskače, te hemijske supstance iz senki i krejona nepovoljno deluju na tanku kožu i stvaraju bore oko očiju.

Regulišite vid. Ako ne vidite dobro, često ćete žmirkati kako biste zumirali sliku. Ovakvo pokretanje očnih mišića nabira kožu i posledično može stvoriti bore oko očiju u velikom broju čak i kod veoma mladih osoba, te obavezno regulišite vid i nabavite sočiva ili neke efektne naočare.

Maske od voća. Zato što sadrže vitamin B i magnezijum, banane su dobre za kožu i često se koriste za prirodne maske za lice, pa tako i za onu za bore oko očiju. Jednu kašiku izgnječene banane pomešajte sa kašičicom istopljenog putera i držite na koži oko očiju dvadesetak minuta. Slična maska za bore oko očiju pravi se od pola kajsije i kašičice biljnog ulja, a blagotvorna je zbog vitamina C i masti iz ulja.

Maske iz kuhinje. Za bore oko očiju bitna je i hidratacija, koju možete sprovesti i ako pomešate sastojke koje već imate u kuhinji. Jedno žumance pomešano sa malo istopljenog meda, masne pavlake, suncokretovog ulja i mlakog mleka nanesite na predeo oko očiju i isperite mlakom vodom posle 15 minuta. Svi ovi sastojci hrane kožu i potpuno su prirodni.

Kreme za bore oko očiju. Svoje poverenje uvek možete pokloniti i nekom poznatom kozmetičkom brendu, ali znajte da za bore oko očiju treba birati što hranljivije i što masnije kreme.

Botoks. Ullimativno i najsigurnije rešenje za bore oko očiju, ali i sve ostale, jeste botoks, koji opušta mišiće lica i samim tim izaziva povlačenje i gotovo potpuno nestajanje bora. Ukoliko se rešite na ovaj korak, u današnjem svetu podrazumevan, strogo vodite računa da o Vašem licu brinu doktori specijalisti, i nikako se nemojte povoditi za različitim reklamama kozmetičkih salona koji nude ovu ili sličnu uslugu, kako ne biste napravili velike probleme sa kožom.

Podeli na:

Saveti koji vas još mogu interesovati...

1 Response

  1. 05/05/2016

    […] lice nije sklono borama. Dobra genetika. Ali oci jesu. Godinama su se nagomilale sitne bore oko ociju, koje se samo povecavaju godinama. Meni je to smetalo. Pored toga htela sam malo i da […]

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *