Efikasni anticelulit tretmani: masaža i ultrazvučna kavitacija

Uprkos tome što je celulit bezazlen, on je velika briga skoro svake žene. Mitovi i neistine o celulitu postoje kako bi kozmetička industrija profitirala. Doktori i kozmetičari imaju za cilj da prodaju različite preparate i anticelulit tretmane. Postavlja se pitanje jesu li oni efikasni?

Nažalost mnoge žene (pa i muškarci) imaju celulit. Statistika kaže da ovaj zdravstveni problem ima više od 85 procenata žena koje izađu iz puberteta. Celulit predstavlja teško razgradljive masnoće i toksine nagomilane pod kožom. Ironično, višak kilograma nema nikakve veze sa pojavom celulita. Čak i veoma male količine masnih naslaga mogu dovesti do njegove pojave.

Proizvedeni su mnogobrojni preparati i anticelulit paketi za koje se tvrdi da su efikasni za otklanjanje celulita: specijalna odeća, biljni suplementi, razne sprave, kreme, gelovi, losioni, hormonske injekcije, masaže… Međutim, iako je različitih anticelulit tretmana i preparata sve više, istraživanja o njihovoj efikasnosti ne daju uvek pozitivne rezultate. Za mnoge žene, nada ili iluzija da će određeni preparat ili tretman biti uspešan veliko je iskušenje. Ta ženska slabost je nešto na šta kozmetička industrija računa i koristi do maksimuma.

U moru mnogobrojnih anticelulit paketa dobro je znati koji od njih su se pokazali kao efikasni.

Prirodan anticelulit tretman – anticelulit masaža

Masaža delova dela zahvaćenih celulitom je prirodan, veoma efikasan i sasvim sigurno bezbedan anticelulit tretman. Njome se koža i potkožno tkivo zagrevaju i čine rastresitim. Krvna cirkulacija u koži i potkožnom tkivu se poboljšava, a nagomilane masne naslage i toksini zaslužni za pojavu celulita razgrađuju i izbacuju iz organizma.

Anticelulit masaža će najbolje rezultate dati kada se sa njom počne nekoliko (pet, šest) dana nakon završetka menstruacije. Masaže se vrše svakodnevno narednih desetak dana uzastopno. Kada se jedna serija završi, čeka se sledeći mesec i završetak menstruacije kako bi se odradila naredna. Uspešan anticelulit paket koji uključuje masažu, zahteva makar tri serije od po deset tretmana. Jedan tretman masaže traje pola sata do četrdesetak minuta. Regulisanje ishrane, konzumacija dovoljne količine tečnosti i fizička aktivnost pomažu uspešnost anticelulit masaže.

Kavitacija: anticelulit tretman ultrazvučnim talasima

Pored toga što se ultrazvučnom kavitacijom uklanjaju masne naslage i redukuje gojaznost, ona istovremeno predstavlja i efikasan anticelulit tretman. Kombinovanje ovog tretmana i anticelulit masaže ukloniće celulit brže i efikasnije.

Kada se ultrazvučni talasi usmere na područja na kojima je formiran celulit oni dovode do cepanja membrana onih ćelija koje sadrže nagomilane toksine i masnoće. Toksini i masnoće se tako oslobađaju u međućelijski prostor odakle stižu do jetre koja ih razgrađuje isto kao i druge masne naslage ishranom unete u organizam.

Kavitacija ultrazvučnim talasima bezbedan je i bezbolan anticelulit tretman. Neželjeni efekti koji se vrlo retko pojavljuju (otok i crvenilo) su bezopasni i povlače se u narednih nekoliko dana. Trudnim ženama, epileptičarima, osobama sa ugrađenim pejsmejkerom, obolelima od dijabetesa i raka kavitacija se ne vrši. Isto važi za pacijente koji piju lekove za proređivanje krvi. Pacijentima sa ugrađenim metalnim implantantom ultrazvučna kavitacija ne radi se na području u kome se implantant nalazi.

Pored dva nabrojana anticelulit tretmana kao efikasni u otklanjanju celulita pokazali su se još i mezoterapija, elektrostimulacija i detoksikacija. Za eliminisanje zapuštenog celulita može se kombinovati više različitih anticelulit paketa.

Efikasni anticelulit tretmani: masaža i ultrazvučna kavitacija

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *