Saveti za negu plave kose

Saveti za Negu plave kose
Saveti za negu plave kose

Plava kosa je oduvek bila sinonim za nežnost, senzualnost i glamur. Toj glorifikaciji plave kose su svakako doprinele brojne filmske zvezde još sa početka i sredine XX veka koje su bile plavuše, na čelu sa Merlin Monro.

Bujna plava kosa je do danas ostala ideal zanosne ženske lepote. Danas, sa profesionalnim farbama za kosu vrhunskog kvaliteta praktično svaka žena može da postane plavuša.

Ipak, kada se pomene nega plave kose većina plavuša samo uzdahne. Nega plave kose je obično vrlo zahtevna jer nije lako pronaći adekvatne preparate koji će sprečiti oštećenja i oporaviti oštećenu plavu kosu.

Anđeoski izgled VS suva i beživotna kosa

Plavu kosu nije nimalo lako održavati, to znaju sve plavuše. Razlog tome je što većina plavih farbi zahteva upotrebu hidrogena od 9% ili 12% koji utiču na isušivanje dlake.

Zatim za veliki broj nijansi neophodno je koristiti i blanš koji je veoma veliki izazov za svaku kosu. Da ne pominjemo zahtevno oblikovanje koje takođe može da ošteti kosu. Takođe i izlaganje kose suncu i moru tokom leta. Jasno da održavanje farbane plave kose zahteva vrhunske preparate.

Pročitajte još: Perut i kako je se rešiti brzo

Za obnavljanje oštećene plave kose kompanija L’Oreal ponudila je masku za kosu sa inovativnom formulom sa ekstraktom akai bobica.

L’ Oreal Professionnel SE Blondifier maska za plavu kosu omogućava da se na prirodan način, zahvaljujući polifenolima obnovi struktura kose. Maska za plavu kosu pored oporavka oštećene kose, čuva kosu i od budućih oštećenja.

Pročitajte još: Tutorijal o Četkama za Kosu

Šta plavuše treba da izbegavaju?

Najpre farbane plavuše moraju da izbegavaju komercijalne šampone sa sulfatima koji razlažu zaštitni keratinski sloj u kutikuli dlake.

Šampon bez sulfata od L’ Oreal sa ekstraktom akai bobica koje sadrže polifenole, ali bez sulfata, oživljavaju plavu kosu. Ovaj šampon plavoj kosi daje sjaj i mekoću uz detaljno čišćenje kose i kože glave. Nikada ne treba da budete grubi prema svojoj plavoj kosi.

To podrazumeva da ne treba da je češljate dok je mokra, grubo trljate peškirom, grubo četkate kada je zamršena ili vezujete tankim gumicama koje je čupaju.

Da bi se lako razčešljavala plava kosa preporučujemo upotrebu L’ Oreal Professionnel SE Blondifier regeneratora koji osigurava mekoću i sjaj.

Dodatno, plavuše u svoju svakodnevnu negu mogu da uvedu L’ Oreal Professionnel SE Blondifier Bestie Spray Top Coat.

Radi se o spreju koji je savršeno rešenje za svakodnevnu negu i zaštitu farbane plave kose. Njegovom upotrebom sprečava se isušivanje kose usled nepovoljnih atmosferskih prilika i prljavštine.

Pročitajte još: Blagotvorno dejstvo biljnih ulja na kosu

Opet taj žuti pigment

Prelazak iz tamnije boje kose u plavu ume da bude vrlo težak, sem ukoliko se osoba odluči da koristi blanš. Tokom postepenih posvetljivanja kose, uobičajeno je da se pojavljuje žuti ili narandžasti pigment, koji zavisi od prethodne boje kose.

Najčešće je u pitanju jak žuti pigment koji se ne može ublažiti čak ni ispiranjem boje kroz redovno pranje kose. Za neutralisanje žutog i narandžastog pigmenta se koristi specijalni šampon sa ljubičastim pigmentima.

L‘ Oreal Professionnel SE Blondifier Cool šampon sa ljubičastim pigmentima je naš favorit kod uklanjanja neželjenog pigmenta na plavoj kosi.

Poboljšajte kvalitet plave kose L’ Oreal Professionnel SE Blondifier kolekcija sadrži šampon za sjaj, šampon za neutralisanje žutog pigmenta, regenerator, sprej za sjaj i svakodnevnu negu, kao i sjajnu masku za regeneraciju plave kose.

Svi pomenuti preparati su dostupni online naručivanju na sajtu Bellissima Shop i na vašoj adresi se mogu naći već za dva dana.

Za dodatne informacije pozovite telefon: 066/030-033.

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *