Šparoge – lek protiv raka

ČLANAK!
Pre nekoliko godina upoznao sam osobu, koja je tražila šparoge (u nastavku teksta ŠP) za prijatelja koji je imao rak. Dala mi je fotokopiju članka naslovljenog „Šparoge za rak“ objavljenog u Cancer News Journalu u septembru 1979.
Sadržaj ću proslediti, kao što je meni prosleđen. Ja sam biohemičar, specijalista na području zdravstvenih dijeta već 50 godina.
Pre nekoliko godina čitao sam o otkriću Richarda R. Vensala, DDS da ŠP možda leči rak. Uspostavio sam vezu s njim i počeo raditi na tom projektu, nakupio  sam brojne pozitivne zdravstvene slučajeve, od kojih neke navodim ovde:
– Slučaj 1: Muškarac, sa skoro beznadežnim slučajem raka limfnih čvorova bio je potpuno nepokretan. U roku jedne godine od početka terapije sa ŠP njegovi lekari više nisu mogli otkriti nikakve tragove raka pa je muškarac opet potpuno aktivan.
– Slučaj 2: Uspešan 68-godišnji poslovni čovek, koji je imao rak na bešici, lečio se 16 godina. Nakon godina medicinske terapije, uključujući zračenja, započeo je sa ŠP terapijom. U roku od tri meseca pregledi su pokazali da je njegov rak na bešici nestao, a bubrezi su normalni.
– Slučaj 3: Muškarac koji je imao rak na plućima: 5. marta 1971. Bio je na operacionom stolu kad je utvrđeno da je njegov rak toliko raširen, da se ne može ukloniti hirurškim putem. Hirurg ga je zašio i njegov je slučaj proglasio beznadežnim. 5. aprila je muškarac čuo za terapiju ŠP i odmah je započeo terapiju. U avgustu je rendgenski snimak pokazao da je rak nestao.
– Slučaj 4: Žena koja se godinama borila s rakom kože. S vremenom se razvilo nekoliko dodatnih tačaka te je njen lekar ocenio da je bolest napredovala. Nakon tri meseca terapije sa ŠP ustanovio je da se situacija uveliko poboljšala i da je koža opet u redu. Ista pacijentkinja je potvrdila da je izlečila i bolesne bubrege s čijom se bolešću borila od 1949. godine. Bubrežni kamen je operisala već  10 puta pa je čak i invalidninu dobila zbog dijagnoze da je njena bolest neizlečiva. Ozdravljenje pripisuje terapiji sa ŠP.
Sam nisam bio iznenađen niti rezultatima iz knjige „Elementarna medicina“, koju je 1854. godine napisao profesor s Pensilvanijskog univerziteta, gde se navodi da su šparoge bile upotrebljene kao narodni lek protiv bubrežnog kamena. Naveo je čak i ispitivanja o sposobnosti ŠP da „rastope“ bubrežni kamen koja su bili sprovedena još 1793. godine. Pogledaj godinu!!!!!!
Predstavio bih i druge slučajeve, ali službeno medicinsko okruženje otežava dobijanje zdravstvenih dosijea, zato apelujem na čitaoce, da budu posrednici tih dobrih vesti i dalje, da dobijemo što veći broj potvrda ozdravljenja, kako bismo medicinske skeptike uverili u delovanje tog neverovatnog jednostavnog i prirodnog leka.
Šparoge pre upotrebe treba skuvati pa su konzervirane šparoge upotrebljive isto kao i sveže. Kuhane ŠP mikserom izmešajte u pire pa ga stavite u hladnjak. Bolesniku dajte 4 pune kašike pirea 2 puta na dan – ujutro i uveče. Pire se može razvodniti i piti kao topao ili hladan napitak. Ta je terapija zasnovana na temelju dosadašnjih iskustava pa se lako može, zavisno od slučaja do slučaja, doza povećati i prilagoditi po potrebi, štetiti ne može. Prvi znakovi poboljšanja se obično pokažu nakon 2-4 nedelje primene terapije.
Kao biohemičar, verujem u staru izreku „Bolje sprečiti nego lečiti.“  Pa po toj logici sa ženom pijem napitak od ŠP za vreme obroka. Po 2 kašike pirea razredimo s vodom i pijemo uz doručak i večeru – ja vruće, a žena hladno… Već godinama kontrolišemo krv. Zadnji pregled krvi pokazao je poboljšanje svih pregledanih elemenata. Takav rezultat pripisujem ŠP terapiji.
Kao biohemičar sam napravio opsežno istraživanje o svim aspektima raka i svim propisanim terapijama. Kao rezultat ovog istraživanja, uveren sam da je ŠP teorija utemeljena u najnovijim teorijama o raku.
Šparoge sadrže lepu količinu proteina zvanih histon,  za koje se veruje da su aktivni u procesu rasta stanica. Iz tog razloga, verujem da se može reći da šparoge sadrže supstancu, koju ja nazivam normalizatorom rasta stanica, što ima za posledicu njihovo delovanje na rak. Bez obzira na teoriju,  upotreba ŠP koju mi preporučujemo je bezopasna.
Američki Nacionalni Institut za rak je potvrdio, da je ŠP najviša na lestvici testirane hrane po količini glutationa, koji se smatra jednim od najjačih ANTIKANCEROGENA I ANTIOKSIDANSA.

šparoge

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *