Lekovi za krvni pritisak

Svakodnevni način života ne dovodi samo do brojnih jurnjava, trka sa obavezama i vremenom, već i do rešavanja mnogih životnih pitanja i donošenja brojnih odluka koje mogu da utiču ne samo na dalji život, već i na sopstveno zdavlje. No stress resolution bi trebalo da bude jedna od najvažnijih odluka u životu, jer često nismo ni svesni koliko stres može da bude opasan po naše zdravlje.

Naime, organizam različito reaguje na stres, pa se kod nekoga stres i muka ispoljavaju preko mnogih iritacija na koži ili dovodi do poremećaja u radu štitne žlezde, a nekada može da utiče i na vrednost krvnog pritiska, pa je često povišen krvni pritisak posledica nerviranja. Nevidljiva sila koja može potajno i tiho da nas ubije svakako jeste povišen krvni pritisak sa kojim ljudi mogu godinama da žive, a da to ni ne znaju. U takvim situacijama se telo prilagodi na promenu, pa tek onda kada nastane ozbiljniji problem, čovek počne da obraća pažnju na sopstveno zdravlje.

Kako bi se na vreme otkrili neki poremećaji u telu, važno je svesno i redovno kontrolisanje krvnog pritiska. Ukoliko se primeti da je krvni pritisak iznad normalne vrednosti, neophodno je na vreme početi sa rešavanjem ovog možda naizgled bezazlenog, ali nikako zanemarljivog problema. Iako deluje da su najjednostavniji načini za regulisanje krvnog pritiska razne vrste lekova koje se uz recept lekara mogu kupiti u apotekama, svakako se preporučuje da se promene životne navike. Ali da li je promena životnih navika ključ za regulisanje krvnog pritiska?

Prirodni lekovi za krvni pritisak

Za sve one koji se najpre opredeljuju za alternativnu medicinu i veruju da se mnogi lekovi mogu pronaći u prirodi, preporuka je da pronađu lekove koji će im pomoći i u snižavanju krvnog pritiska. Uz prirodne lekove za krvni pritisak, veoma je važna pravilna i zdrava ishrana sa malo soli, kao i redovna fizička aktivnost, ali i odvikavanje od cigareta i alkohonih pića i energetskih napitaka. Postoji nekoliko prirodnih lekova za krvni pritisak, a od čoveka zavisi koji će izabrati i da li će ga se redovno pridržavati, jer jedino konstantno konzumiranje prirodnog leka dovešće do regulisanja krvnog pritiska.

Za naše pretke beli luk je bio neizostavan dodatak ishrani, a u filmovima se koristi kao efikasano rešenje u borbi protiv vampira. Osim što je dobar protiv prehlade i gripa, svakodnevna upotreba jednog ili dva čena belog luka koji su izmrvljeni može dovesti do snižavanja krvnog pritiska. Dva puta dnevno možete piti sjedinjene 4 kapi soka od belog luka sa 4 kašičice vode.

Takođe, svakoga jutra možete popiti pola limunovog soka razmućenog u čaši tople vode na prazan stomak kako biste regulisali pritisak. Efikasan prirodni lek za regulisanje krvnog pritiska jeste i kokosova voda, ali i kokosovo ulje koje možete koristiti u pripremanju hrane.

Dok se tokom letnjih dana rashlađujemo lubenicama i borimo sa njenim semenkama, semenke možemo iskoristiti za stvaranje smese koja će nam pomoći pri regulisanju krvnog pritiska. Za ovu smesu je potrebno samleti sušene semenke lubenice i lomljena zrna integralne pšenice i konzumirati dva puta dnevno, ujutru na prazan stomak i ponovo uveče.

Da bi ovi prirodni lekovi imali efekta, važno je biti istrajan i konzumirati ih u tačno predviđeno vreme, a onda će i rezultati vremenom doći.

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *