Saveti za preduzmiljive studente: Šta nakon Work and Travel programa?

Work and Travel je izuzetno primamljiv način da se dođe do pristojne svote novca za relativno kratak vremenski period. Ono što studente koji se otisnu na ovaj program često intrigira je način na koji će potrošiti ovaj zarađeni novac. Mnogi planiraju da sve potroše u Americi, da žive na donekle visokoj nozi dok su tamo ili da putuju tokom poslednjeg meseca.

Drugi planiraju da vrate veći deo zarađenog nazad u svoju domovinu i pokrenu svoj biznis, vrate svoje dugove ili završe studije. Kojoj god grupi da pripadate treba da razmislite o potencijalnim investicijama koje možete sprovesti uz pomoć kapitala stečenog Work and Travel iskustvom.

Započnite svoj biznis

Oduvek je važilo da u haosu leži prilika. Ta prilika je rezervisana samo za one koji umeju da je blagovremeno primete i adekvatno zgrabe, u pravom trenutku i tako maksimiziraju potencijal koji je sa sobom nosila.

Work and Travel programi vam pružaju jedinstvenu šansu da vidite kako se posluje izvan granica naše zemlje. Da vidite kako izgleda raditi u donekle uređenoj zemlji u kojoj građani nisu opterećeni isključivo borbom za opstanak.  U Srbiji haosa ne fali tako da bi trebalo da važi, ukoliko je izreka sa početka ovog segmenta tačna, da ne fali ni prilika. Šanse su na vašoj strani ukoliko kreativno razmišljate i fokusirate se na potrebe tržišta.

Pronađite mogućnost da izmislite i plasirate svoj proizvod na tržište uz minimalna ulaganja kapitala stečenog na Work and Travel iskustvu. Mnogi primamljivi poslovi današnjice kakve nudi IT sektor ne zahtevaju preterana ulaganja za početak. Osmislite nešto zanimljivo i započnite sopstveni biznis.

Usavršite sebe

Rad na sebi je izuzetno bitan i nešto je što poslodavci, bilo ovde bilo tamo, jako cene. Kada neko radi na sebi i usavršava svoje veštine, stavlja ljudima do znanja da je zainteresovan za dalji razvoj svoje karijere i sebe kao ličnosti. To odaje utisak osobe koja zna šta hoće i koja se ne boji da se dodatno potrudi kako bi napredovala i uspela u životu.

Work and Travel, sam po sebi, pruža mogućnost da to uradite. Ipak, nakon povratka u domovinu mnogi se vrate svojim starim navikama i prestanu da posmatraju i usavršavaju sebe. Predlog je da zarađeni kapital investirate upravo u sebe, u svoj napredak.

Krenite da učite još jedan strani jezik, naučite da svirate gitaru, krenite u teretanu i pronađite kurseve iz raznih oblasti, kako poslovnih tako i životnih, koji će vam omogućiti da iskusite nešto novo i da unapredite svoja iskustva kao i veštine.

Proputujte

Putovanja proširuju svest. Imajući to u vidu, ona nikada nisu loša investicija. U zavisnosti od toga koliko ste spremni da potrošite odaberite adekvatnu destinaciju i provedite se. Work and Travel vam daje mogućnost da po završetku rada ostanete mesec dana u Americi i bolje je upoznate ali ukoliko vam ona nije preterano zanimljiva, nema razloga da ne proputujete drugi deo sveta po povratku u Srbiju. Putovanjima ćete upoznati druge kulture, tradicije i običaje, ali ćete i upoznati sebe. Proširićete svoja shvatanja sveta i dobiti dublje razumevanje istog.

Naravno, postoji mnogo načina na koje možete utrošiti zarađeno. Ovo su bili samo neki predlozi nakon kojih vam neće biti žao zbog toga što ste baš njih odabrali. Biznis može da vam uspe, investiranje u sebe nikad nije loša ideja, a od putovanja će vam sigurno ostati barem lepe uspomene.

 

 

 

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *