Atraktivno muzičko proleće u Beogradu

Kada su muzička dešavanja u glavnom gradu u pitanju, ovog proleća očekuju nas brojni zanimljivi koncerti. Beograd, sve važnija tačka na mapi svetskih muzičkih zvezda, ugostiće veoma atraktivna imena u sferi pop, elektronske, alternativne, pa i klasične muzike.

Ovogodišnje izdanje Beogradskog festivala igre (Belgrade Dance festival) održava se po dvanaesti put. U periodu od 23. marta do 9. aprila ljubitelji modernih i klasičnih plesnih komada moći će da uživaju u atraktivnim nastupima svetskih plesnih zvezda. Zanimljivost ovog festivala jeste i da se festivalski programi ne održavaju na jednom mestu, već na više lokacija širom grada, uključujući i Atelje 212, Beogradsko dramsko pozorište, Sava centar, kao i Pozorište na Terazijama.

muzika beograd

Šesnaesti po redu „Guitar Art festival“ održaće se od 10. do 15. marta u Beogradu. Koncerti u okviru ovog festivala, jednog od najcenjenijih tog tipa u čitavom svetu, biće održani u Domu Omladine, kao i u Sava Centru. Na samom otvaranju festivala, nastupiće međunarodno proslavljeni grčki pevač Jorgos Dalaras. Dalarasu, autoru i izvođaču tradicionalne rebetiko muzike, ovo će biti četvrti koncert u Beogradu. Tokom nastupa, publika će imati priliku da čuje neke od najvećih hitova iz četrdeset godina duge karijere ovog zaista sjajnog muzičara.

Još jedan festival nešto klasičnije muzike održava se tradicionalno u maju u Beogradu, pod nazivom „Ring Ring“. Iako tačni datumi održavanja još uvek nisu najavljeni, potvrđeno je da će se ovaj festival održati, i to po dvadeseti put. Bendovi iz celog sveta nastupiće svirajući muziku koju čini spoj tradicionalne muzike sa popularnim notama.

Tradicionalno dobar provod očekuje se naravno i u beogradskim noćnim klubovima. Mikser House, KC Grad, klub Stefan Braun i ostali tu su da beograđanima i njihovim gostima obezbede sjajne svirke i nastupe sjajnih muzičkih imena.

Početkom juna, u Beograd stiže i jedna od trenutno najpopularnijih pop grupa na svetu, One Republic. U okviru turneje kojom promovišu svoj najnoviji album „Native“ ova muzička grupa nastupala je već u brojnim evropskim i svetskim metropolama, poput Pariza, Londona, Montreala, Njujorka i Sijetla. Nastupom u beogradskoj Kombank areni 6. juna po prvi put ova grupa će se predstaviti srpskoj publici, i bićemo u prilici da uživamo u muzici ovog veoma atraktivnog benda.

Ovog proleća i mnoge ex-Yu zvezde obići će Beograd i svojim koncertima obradovati brojne fanove. Među njima su svakako najatraktivniji hrvatski izvođači, Tony Cetinski i Severina. Nakon dva Severinina koncerta u beogradskom centru Sava 24. i 25. februara, na istom mestu nastupiće i Tony Cetinski. Tony će takođe nastupiti dve večeri zaredom, a publici obećava energičan nastup uz brojne hitove.

ulicni sviraci

Osim standardnih muzičkih dešavanja, nastupa i koncerata manjih i većih zvezda, toplo vreme će svakako izmamiti i brojne ulične muzičare da sa svojim instrumentima izađu i ulepšaju prve prolećne dane Beograđanima i njihovim gostima.

Nesumnjivo nas očekuje zanimljivo muzičko proleće u glavnom gradu. U veoma bogatom repertoaru nastupa, od klasične do pop, rock i eletronske muzike, sigurno je da će se u ponudi naći ponešto za svačiji ukus.

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *