Preporučujemo: šest muzeja u Beogradu

Beograd je grad u kojem će vam retko kada biti dosadno. Uvek možete naći nešto što će vas zabaviti, oduševiti, inspirisati,  oraspoložiti. Ukoliko dolazite na nekoliko dana prenočište Beograd je prava stvar, jer će onda biti lako da se dobro organizujete i moći ćete da posetite što više kulturnih, ali i ostalih interesantnih mesta, koje ovaj grad pruža. To znači da bi trebalo što manje vremena da provodite u vašim apartmanima a više vremena da provedete na ulicima ovog grada.

Pored zabavnog života, koji Beograd i te kako pruža, vrlo je važno imati u vidu da Beograd i te kako nudi pregršt kulturnog sadržaja. Iz tog razloga, mi vam ovom prilikom preporučujemo šest znamenitih muzeja, koji će privući vašu pažnju, zaintresovati vas i naučiti mnogim stvarima, koje možda niste znali.

Muzej Nikole Tesle

Ukoliko do sada niste imali priliku da posetite ovaj muzej, mi vam preporučujemo da se on sledeći put nađe među vašim prioritetima. S obzirom da se muzej nalazi u centru grada, neće biti teško prošetati od svog apartmana do Krunske ulice, gde se i nalazi. U muzeju ćete imati priliku da vidite mnoge originalne lične stvari našeg najvećeg naučnika Nikole Tesle, poput njegovih crteža, dokumenata, planova. Ali će vas isto tako oduševiti i uređaji i instrumenti koji čine stalnu postavku.

Muzej istorije Jugoslavije

Muzej istorije Jugoslavije je priča za sebe i svakako bi trebalo da se nađe na vašoj listi prioriteta. U ovaj muzej bilo bi interesantno dovesti vaše prijatelje strance, jer će im sam muzej najbolje dočarati ono vreme kada smo svi živeli kao jedan narod. Ukoliko ste imali priliku da živite u Jugosaviji, onda će i vas verovatno zanimati da se prisetite kako je to nekada izgledalo. Sastavni deo muzeja jeste i Kuća cveća, gde je sahranjen Josip Broz Tito i Jovanka Broz. Muzej se nalazi nedaleko od centra grada, tako da će vam ukoliko iznajmite apartman u centru, verovatno biti potreban prevoz do tamo. Međutim, iz centra imate gradske linije, koje vode direktno do muzeja.

Muzej vazduhoplovstva

S obzirom da se ovaj muzej nalazi na Aerodromu „Nikola Telsa“, onda vam preporučujemo, ukoliko dolazite avionom, da čim sletite odmah posetite ovaj muzej, a da se tek onda smestite u svoje apartmane u Beogradu. Ili po povratku iz Beograda. Ne morate da bude vrsni poznavalac ove materije, da bi vas privukao ovaj muzej. Kao potpuni laik možete otići i saznati vrlo zanimljive činjenice, kao i videti neverovatne eksponate.

Muzej afričke umetnosti

Ovo je jedan vrlo interesantan muzej, koji će vas u svakom smislu oduševiti. Ukoliko se odlučite da posetite Muzej afričke umetnosti, imaćete priliku da vidite različite predmete iz gotovo svih zemalja Afrike, a najviše iz zapadne Afrike. Svi ti predmeti predstavljaju i oslikavaju tradiciju, običaje i kulturu afričkog naroda. Samom posetom možete mnogo toga naučiti o njihovom načinu života. Odmah vam moramo napomenuti da se ni ovaj muzej ne nalazi u blizini centra i da će vam biti potrebno vreme da od vaših apartmana u centru stignete do njega. Ali i u ovom slučaju možete da računate na gradski prevoz.

Etnografski muzej

S obzirom da se Etnografski muzej nalazi u samom centru grada, to znači da vam ukoliko izaberete da boravite u nekom od apartmana u centru Beograda, neće biti daleko. Kada krenete u šetnju gradom, nemojte da zaobiđete ni ovaj muzej. Narodne nošnje, etnografski eksponati, različite vrste predmeta iz prošlog vremena su ono što čini ovaj muzej posebnim. Preporučujemo vam da svoje prijatelje strance obavezno sprovedete kroz ovaj muzej.

Železnički muzej

U vašu ponudu i plan uvrstite i Železnički muzej. I on se nalazi u blizini centra grada, tačnije u Nemanjinoj ulici. To znači i da do ove lokacija možete da prošetate. U muzeju se nalaze stare lokomotive, koje imaju poseban istorijski, ali i kulturni značaj. Svaki eksponat ima priču koju nosi sa sobom.

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *