Letovanje u Grčkoj za najbolji odnos cene i kvaliteta

Malo je zemalja u Evropi ali i svetu koje se mogu pohvaliti raznovrsnijom turističkom ponudom od Grčke, a njena najveća prednost u odnosu na konkurenciju je upravo u tome što svaki turista u ovoj zemlji može pronaći pravi aranžman za svoj džep. Mi vam danas donosimo nekoliko saveta kako da prilikom planiranja, ali i na samom odmoru u Grčkoj, uštedite, a da pri tom doživite sjajno letovanje.

Ukoliko na letovanje planirate da krenete u nešto većoj grupi, koja broji četiri, pet ili više osoba, vrlo je isplativo na letovanje krenuti sopstvenim prevozom. Podelom troškova goriva i putarine smanjićete cenu prevoza, dok ćete na samom letovanju moći da posetite ne samo plaže koje su vam dostupne peške, već i one malo udaljenije i atraktivnije. Takođe, automobil na letovanju znači i da niste primorani da smeštaj tražite na samoj plaži, već i na nekoliko minuta vožnje od mora, što takođe može da vam donese uštedu.

22

Smeštaj u apartmanima u Grčkoj nije samo sjajan zbog slobode koju imate u odnosu na druge vrste aranžmana, već i zbog toga što vam može sačuvati dosta novca. Ukoliko imate mogućnost, na letovanje možete poneti namirnice ili već pripremljenu hranu koju možete da spremite brzo i lako u apartmanima, budući da svaki od njih ima opremljenu kuhinju. Međutim, ako ipak ne želite da ulazite u kuhinju dok ste na letovanju, Grci ponovo imaju rešenje za vas. Veliki broj restorana u letovalištima nudi pansionski tip ishrane, odnosno “pretplatu” na ručak ili večeru, po manjoj ceni od one koju biste inače platili u hotelu.

Kada su vrste aranžmana u pitanju, ono na šta treba da obratite pažnju jesu takozvane last minute ponude. Ako ste spremni da pođete na letovanje samo nekoliko dana po rezervaciji,  ovakve ponude mogu vam doneti značajnu uštedu. Mnogi smeštajni kapaciteti ostanu nepopunjeni do pred sam termin polaska, i tada mnoge agencije nude popuste na ove aranžmane. Često je moguće naići na ponude koje su i do 50% jeftinije u odnosu na originalnu cenu, što svakako predstavlja odličan način da uštedite.

33

Takođe dobar način da za svoj novac dobijete sjajan kvalitet letovanja jesu i all-inclusive aranžmani. Ako se odlučite za ovakav način letovanja, uštedećete na mnogim grickalicama između obroka, na kafi i sokovima, kao i na samim obrocima, što ovaj tip aranžmana čini idealnim za porodice koje letuju s decom. Iako ćete u samom startu platiti nešto više, kada na kraju letovanja podvučete crtu, shvatićete da je ovakav vid letovanja zapravo vrlo isplativ.

11

Kada su aktivnosti tokom letovanja u pitanju, najbolji savet kako da uštedite jeste da ne pokleknete pred standardnim turističkim zamkama. Raspitajte se u svom hotelu ili kod vlasnika apartmana za savet, jer meštani su svakako ti koji znaju kako se odlično provesti po niskim cenama. Oni će vam pokazati najbolje, često zavučene plaže i put do njih, odlične taverne u koje oni i sami svraćaju, i najbolja mesta za izlaske. Na ovaj način će vaš doživljaj mesta biti autentičniji i drugačiji od svakidašnjeg, uz nenadmašan odnos cene i kvaliteta.

 

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *