Organizujte se uz pomoć Feng Shuia

Organizujte se uz pomoć Feng Shuia

Uz pomoć Feng Shuia možete se i organizovati. Prema toj teoriji svemir oko nas organizovao je sve po određenom redu i poretku. Feng Shui pomoći će vam uklopiti se u taj red, a vas će priroda nagraditi i podupreti energijom za ostvarenje vaših ciljeva.
Organizovanjem prostora oko sebe oslobodićete mesto za nove, dobre stvari da vam uđu u život. 

Feng Shui savet br.1 – Očistite ulaz 
Prva i najvažnija stvar koju možete napraviti kako biste se organizovali jeste da ulaz u svoj dom i kancelariju očistite i oslobodite. Ako u dom uvek ulazite kroz haos, njega i unosite u svoj dom i život, i takođe iznosite u spoljni svet. Ulazna vrata su „usta“ životne energije. Zbog toga bi ona trebala biti uredna i lepa, kako bi omogućila neometan protok.
Pobrinite se neka vam obuća bude skrivena, neka kaputi ne vise u blizini vrata, te neka vam ulaz izgleda organizovano i sa spolja i unutra. Otirač za noge uvek bi trebao biti uredan. Ne ostavljajte smeće pred ulazom, za njega pronađite novo mesto.

Feng Shui savet br.2 – U dom i kancelariju ulazite na glavna vrata
Naša zavisnost o automobilima dovela je do toga da u svoj dom ili kancelariju uvek ulazimo kroz garažu ili zadnji ulaz. Prema Feng Shuiu ovo nije korisna praksa. Tipična garaža je dizajnirana da bude funkcionalna, ne lepa, a većina garaža je puna nepotrebnih i beskorisnih stvari. Vrata koja vode u stan su uglavnom mala i prašnjava, ili vode kroz podrum i sl. što nikako ne bi trebao biti ulaz u dom. To neće kreirati pozitivan protok energije, zbog toga što bi vas vaš dom, a i kancelarija pri samom ulasku trebao pozdraviti svojom lepotom, a ne najružnijim delovima.

Feng Shui savet br.3 – Neka sve funkcioniše
Vaš nivo organizovanosti povećaće se bude li u vašem domu i uredu sve funkcioniralo. Sve redovno održavajte i obavljajte nužne popravke. Posebnu pažnju posvetite rasveti. Na taj način će vas uređaji i nameštaj u vašem domu podupirati, a ne otežavati život.

Feng Shui savet br.4 – Osvietlite ćoškove
Pobrinite se neka svaki deo prostorije bude lepo osvetljen.

Feng Shui savet br.5 – Pravite krevet svako jutro
Dan započnite s nameštanjem kreveta i uređivanjem jastuka i pokrivača na vama najlepši način. Na krevetu nikada preko dana ne držite već nošenu odeću ili prljav veš. U stvari, prljavom vešu mesto uopšte nije u spavaćoj sobi. Započinjanje i završavanje dana u ugodnoj atmosferi će inspirirati i ostatak vašeg života.

Feng Shui savet br.6 – Iza sebe ostavite čisto kupatilo
Drugo područje na koje posebno morate obratiti pažnju je kupatilo. Neka peškiri vise na vešalicama. Prazne bočice i posudice uvek bacite i ne držite ih u kupatilu. Uređivanjem ove dve prostorije – kupatila i spavaće sobe – ostaviće te ton organizovanosti koji će se provlačiti tokom celog dana.

Feng Shui savet br.7 – Prije odlaska s posla pospremite radni sto
Na kraju radnog dana uvek pospremite radni sto i područje koje koristite za obavljanje posla. Ovo vodi zatvaranju jednog dela dana i otvaranju novim mogućnostima izvan posla. Ako ste u poslu okruženi s mnogo papira ili dokumenata organizujte ih u grupe, fascikle… Ako na vašem stolu nema dovoljno prostora blokirate mogućnosti i pristizanje novih informacija.

Feng Shui savet br.8 – Ne preopterećujte svoj kompjuter
Samo zbog toga što vi ili vaši saradnici ne vidite nered koji se nalazi u kompjuteru ne znači da vas on ne blokira. Izbrišite sve nepotrebne emaliove i sve ono što vam više ne treba. Ako ipak morate sačuvati neke važne podatke, te mailove organizirajte u posebne foldere i maknite ih iz inboxa. Takve foldere označite opisnim imenima ili imenima ljudi koji su vam ih poslali. Prazan i uredan inbox poziva nove prilike i nove kontakte – dok prepun sprečava da vas oni pronađu.

Feng Shui savet br.9 – Vratite adresar u poslovnu torbu
Iako imamo običaj sve više podataka zapisivati u mobilne, adresar će vam olakšati kontakte. Sve važne kontakte prepišite u njega, a s vremena na vreme prelistajte ga kako biste se podsetili na neke osobe koje ste upoznali ili kontakte koje ste ostvarili. Umesto adresara može vam poslužiti i fascikla. U nju ćete još lakše spremiti sve brojeve, podsetnike, recepte i sl., ali takođe ponekad se morate odlučiti pregledati fasciklu i izbaciti iz nje nepotrebne papire.

Feng Shui savet br.10 – Okružite se plavom bojom
Plava boja u Feng Shuiu podupire organizovan život. Na svoj radni stol dodajte što više plave boje. Koristite plave spajalice, registratore, fascikle, plavu pozadinsku sliku na računalu, podlogu za miš…

Feng Shui savet br.11 – Na severnu stranu kancelarije stavite fontanu
Sever je smer novih početaka i organizacije profesionalnog života, zbog toga će vam mala fontana ili neke drugi ukrasni predmet s protočnom vodom pomoći aktivirati se i rešiti problem organizovanosti.

Feng Shui savet br.12 – Centar neka bude čist
Centralni deo kancelarije ili prostorije u kojoj radite bi trebao biti čist kako bi energija nesmetano proticala i kako je neki predmet ne bi zaustavljao u centru. Na taj način chi can se može kretati i energetizirati vaše misli i osećaje, te vam omogućiti sretniji i zdraviji život i naravno dobru organizovanost.

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *