ZAJEDNIČKI ŽIVOT U ZAJEDNIČKOM STANU

Mladi bračni parovi često i pre stupanja u brak žive zajedno, a ukoliko to nije slučaj, jedan od prioriteta im je da sebi obezbede odgovarajući prostor. Bilo da je u pitanju kupovina ili iznajmljivanje stana, nekretnine u Novom Sadu primamljive su zbog svoje raznolikosti i široke ponude. Ono što je neophodno jeste da se odluka donese promišljeno i da par bude siguran u ono što želi.

LOKACIJA

Vrlo je važno da se kao par usaglasite koji deo grada bi vam najviše odgovarao za život. Osim o svojim potrebama, bitno je da mislite i o potomstvu, jer se stan kupuje sa namerom da u njemu provedete život ili bar neki duži period. Atraktivne nekretnine u Novom Sadu nalaze se ne samo u centru, nego i na drugim lokacijama. Bilo bi poželjno da u svojoj okolini imate vrtić, školu, dom zdravlja, prodavnice.  Infrastruktura je takođe važna, odnosno dobra povezanost sa drugim delovima grada i laka dostupnost.

collage1

ZGRADA

Prvi znak da ste na pravom putu za izbor zgrade je taj ukoliko investitior ima sopstveni stan ili kancelarijski prostor u nekoj od svojih zgrada. To može da vam ulije sigurnost u kvalitet gradnje. Nove zgrade trebalo bi da birate i po tome da li imaju parking, lift, kao i rampu za dečija kolica ili kolica za osobe sa invaliditetom. Ukoliko je u pitanju starija gradnja, proverite da li je potrebno renoviranje stana. Nekretnine u Novom Sadu po tome su specifične – postoji kvalitet i u novoj i u staroj gradnji, samo je bitno znati odabrati.

STAN

Kada birate stan za dvoje, nikada ne razmišljate o malom stanu. Pogled u budućnost je najvažniji – porodica će se širiti, dolaziće vam gosti, družićete se sa rodbinom. Neophodan vam je stan koji će imati makar jednu dodatnu sobu, a poželjno bi bilo dnevni boravak i dve spavaće sobe, uz kuhinju, kupatilo i eventualno ostavu. Ide­al­na ori­jen­ta­ci­ja sta­na je kada su spa­va­će so­be na isto­ku, a dne­vni bo­ra­vak na ju­gu. Izbor da li ćete imati balkon ili terasu zavisi od vaših afiniteta. Možete razmišljati i u pravcu da li su moguće adaptacije u stanu, ukoliko vam nekada budu bile potrebne. Nikako ne propustite informaciju o tome na kom spratu je stan, da li je postavljen iznad nekog bučnog mesta kao što je kafić ili da li je dobro zaštićen od provalnika ukoliko se nalazi u prizemlju.

Kada napravite uži izbor koji nude nekretnine u Novom Sadu, prvenstevno proverite da li je sve u redu sa dokumentacijom. Ocenite prednosti i mane svakog stana. Ukoliko je potrebno, prikažite to slikovito u tabeli. Raspitajte se o komšiluku, kao i o daljim urbanističkim planovima u okolini, kako vaš pogled sa balkona ne bi zaklonila nova zgrada. Proverite stolariju, zidove, instalacije, a ukoliko to ne umete sami, pomoć stručnjaka vam neće biti na odmet.

collage2

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *