Praktični saveti za uređenje dnevne sobe

Dnevna soba je, nekako, centar svakog stana. U njoj se opuštamo kada dođemo „mrtvi umorni“ sa posla, u njoj obožavamo da dremnemo vikendom nakon obilnog nedeljnog ručka, a kada god imamo slobodnog vremena, ova prostorija postaje mesto porodičnog okupljanja, druženja ili višečasovnog filmskog „maratona“. Prosto, dnevna soba je naša oaza u kojoj provodimo najveći deo dana. I upravo zato nam je jako bitno da ovo mesto bude savršeno uređeno, baš po našoj meri, kako bi uživanje bilo potpuno.

Kada kažemo uživanje, u glavi nam se odmah javlja slika nas zavaljenih u meke jastuke dok sa radija dopire opuštajuća muzika. Dakle, potrebna vam je udobnost i prijatna atmosfera, a to će vam pružiti odgovarajući komad nameštaja. Recimo – ugaona garnitura. Naravno, i drugi detalji koji će oplemeniti prostor, ali, krenimo redom.

Zašto baš ugaona garnitura?

Ugaona garnitura je komad nameštaja koji najpre osvaja svojim izgledom. Raznih kombinacija boja, sa šarenim jastucima i mekim prekrivačima prosto će vas mamiti da „utonete“ u nju, a verovatno joj ni vaši gosti neće odoleti. Nemojte se čuditi ukoliko neko naprasno reši da ostane malo duže i propusti poslednji autobus! Ipak, osim što je atraktivna, ugaona garnitura štedi prostor jer je dizajnirana tako da zauzima malo mesta, istovremeno pružajući mogućnost da se na nju smesti više ljudi. A osim što je praktična, treba li naglašavati da je tako udobna i da prosto asocira na toplinu i druženje? Čak i kada gosti odu, ostaje vam savršena zamena za „klasični“ krevet ukoliko ste suviše umorni da odete do spavaće sobe.

Dakle, ako je dnevna soba centar vašeg stana, onda će ugaona garnitura biti centar vaše dnevne sobe oko koje će se „vrteti“ sva druga dnevna i večernja dešavanja, bila ona organizovana tako da malo samujete, bila ona organizovana u vidu vesele žurke do zore.

Kako opremiti ostatak dnevne sobe u skladu sa ugaonom garniturom?

Sa našim „centrom“ je potrebno da se slaže ostatak dnevne sobe. Ukoliko želite potpuno preuređenje prostorije, možete da promenite ono na šta ste do sada navikli. Na primer, ukoliko je vaša dnevna soba do sada bila uređena minimalistički ili u tamnim tonovima, odaberite jarke ili svetle boje zidova, zavesa, tepiha, a neka se ugaona garnitura izdvaja po svojoj boji. Takođe, u skladu sa bojom ugaone garniture, odaberite ostatak detalja u dnevnoj sobi – police, ramove za fotografije, zidni sat, pa čak i cveće. Osmislite harmonično, prijatno okruženje u kojem ćete obožavati da boravite. Sasvim suprotno, ukoliko ste do sada u svojoj dnevnoj sobi čuvali sve i svašta, a od boja nema one koja se nije našla na „spisku“, svoju oazu uredite tako da izgleda svedeno i smirujuće. Beli zidovi, meki beli tepih, srebrni i detalji od drveta odlično će ispratiti ovu „priču“, a sama ugaona garnitura može biti ili u sličnim tonovima ili u nekoj sasvim neočekivanoj boji koja će „začiniti“ izgled vaše dnevne sobe. Mogućnosti su razne, a sve zavisi od vašeg ličnog stila i ukusa.

Detalji su ti koji oplemenjuju prostor, pa se tako okružite svim onim što vam znači i stvara prijatnu, kućnu atmosferu. Biljka u ćošku, polica sa knjigama ili pločama, radio ili gramofon u retro stilu, originalni suveniri i ukrasi sa putovanja, fotografije na zidovima, mirišljave sveće… Uredite svoju dnevnu sobu tako da prosto nikada ne želite da je napustite. I – uživajte u svom malom „remek-delu“!

Praktični saveti za uređenje dnevne sobe

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *