Kako odabrati espresso aparat?

Sigurni ste u to da su espresso aparati za kućnu upotrebu prava investicija za vas, znate da će se isplatitii i želite da u omiljenoj kafi uživate i u svom domu.  Razmišljate i o tome da to nije loša ideja ni za vaše poslovno okruženje. Sigurno ima još onih, koji razmišljaju kao vi. Ostaje samo jedna dilema – kako izabrati onaj pravi?

Cena nije presudna

Ono što bi odmah trebalo da znate jeste da u ovom slučaju veća cena uređaja ne znači da će on bolje raditi. Naime, espresso aparati za kućnu upotrebu razlikuju se po mnogo čemu, ali je najvažnija njihova jačina. Što je veći broj bara, jača je para koja istiskuje kafu, pa samim tim dobijate bolji ukus i lepšu penu.  Takođe, trebalo bi da birate na osnovu togu da li želite da koristite aparate sa dodacima, kao što su oni za pravljene mlečne pene ili ne. Obratite pažnju i na to gde želite da postavite svoj aparat, odnosno kolike su njegove dimenzije. Manji aparat može da bude jači od nekog većeg i skupljeg, zato pažljivo birajte.

Vrste aparata

Espresso aparati za kućnu upotrebu dele se na nekoliko vrsta. Postoje oni koji su automatski, odnosno pritiskom na dugme počinje mlevenje kafe i njena ekstrakcija. Polu automatski uređaji imaju nešto dužu proceduru, jer se kafa mora samleti u zasebnom mlinu, pa potom preneti u aparat. Tu su i aparati koji koriste kapsule, koje je dovoljno ubaciti u uređaj. Ona biva probušena, a vrela voda vrši ekstrakciju. Osim kapsula, koriste se i vrećice. To su takozvani cialde uređaji. Postupak je isti kao i sa kapsulama, samo što nema bušenja, jer se pržena i samlevena kafa pakuje u filter vrećice. Ono o čemu posebno morate da vodite računa, jeste da kupite namenske kapsule i vrećice, koje vaš aparat podržava.

Kada budete birali aparat, vodite računa i o tome koliko će se osoba njim služiti, kao i koliko je važna brzina pripreme kafe. Espresso aparati za kućnu upotrebu tako mogu da budu odličan izbor i za vaš poslovni prostor.

Kako odabrati espresso aparat?

 

Podeli na:

3 komentara na “Kako odabrati espresso aparat?

  1. Ovako mali aparat ne preporucujem za poslovnu upotrebu jer se u tom slucaju koristi jako cesto i time se aparat “muci” i greje previse. Za cestu upotrebu i sluzenje veceg broja ljudi, bolje uzeti neki veci i profesionalniji aparat.

    1. U potpunosti se slažem. Aparat koji je ovde spomenut je namenjen više nekoj kućnoj upotrebi, dakle za spravljanje nekoliko kafa u toku dana. Nikako nije kancelarijska varijanta. Za kancelariju recimo bi bio dobar na primer ovaj aparat http://mikus.rs/sr/bianchi-gaia (inace ovaj aparat korisimo u našoj firmi koja ima 20tak zaposlenih i pokazao se kao veoma dobar).

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *