Kako izabrati najbolji nameštaj za mali stan?

Stanovi manje kvadrature imaju svoje mane i to je očigledno. Međutim, ne treba da budete fokusirani samo na mane koje ima vaš stan, već treba da stan namestite po vašoj meri i da učinite da vam svaki kutak tog stana savršeno odgovara. Takođe, trebalo bi da se lepo osećate u tom stanu. Ukoliko vam se vaš stan ne sviđa, a u ovom trenutku ne postoji šansa da ga promenite, onda je vreme da preduzmete neke korake kako biste ga učinili što boljim mestom za stanovanje.

Najveću grešku svi uglavnom prave kada je nameštaj u pitanju. Biranjem nameštaja koji nije adekvatan, vi u startu pravite problem i kasnije je svejedno da li ćete nešto dodati ili „oduzeti“, jer to neće napraviti veću razliku. Zato, imamo nekoliko saveta, koji vam mogu pomoći.

Pre svega – ne kupovati glomazne komade nameštaja

Koliko god se vama svidela neka ogromna savršena garniture ili ogromne fotelje, a znate da će verovatno zauzeti veći deo vašeg stana, vreme je da odustanete od njih. Naime, nije stvar kupiti garnituru koja izgleda perfektno i koja je po vašoj želji, ako će ona „ubiti“ vaš prostor i ukoliko ne budete mogli da se krećete po stanu. Videćete da vremenom glomazni komadi nameštaja mogu da vas „guše“, da stvaraju problem nedostatka prostora. U stanu vam je potrebna sloboda, komfor i prijatnost, ne zaboravite to. Zato, kada se na početku opredeljujete za nameštaj gledajte da on bude manjih dimenzija, kako ne bi zauzimao mnogo prostora.

Izabrati nameštaj na rasklapanje

Nameštaj na rasklapanje je idealan za manje stanove. Zapravo, to je najfunkcionalnije rešenje i veoma će vam pomoći. Ukoliko na primer živite u stanu koji ima samo jednu prostoriju i ne želite da vam se u dnevnoj sobi nalazi na primer bračni krevet, onda bi najbolje bilo da izaberete garnituru na rasklapanje. Takođe, i ukoliko imate manju spavaću sobu, pametno bi bilo da izaberete garnituru na rasklapanje za dnevnu, kako biste uvek imali opciju kada vam dolaze gosti. Još jedan savršeni izbor može da bude i fotelja na rasklapanje. Fotelja zauzima najmanje mesta, praktična je, funkcionalna i može da posluži i kao krevet. Ukoliko je vaša soba izuzetno mala, onda je možda najbolje da izbarete dve veće fotelje na rasklapanje. Samim tim uštedećete na prostoru, a imaćete mesta za vas ili za goste.

Uraditi nameštaj po meri

Ukoliko ne možete da se opredelite za određenu vrstu nameštaja, ugaone garniture vam ne odgovaraju, dizajnirane fotelje vam se ne dopadaju, onda vam preporučujemo da uradite nameštaj po meri. Na taj način izabraćete baš onakav nameštaj kakav odgovara vašem stanu i nećete imati problema. I u ovom slučaju je potrebno da ne izaberete previše glomazan nameštaj, već da u skladu sa slobodnim prostorom iskreirate najbolje moguće rešenje.

Rešenje za spavaću sobu – zidni kreveti

Zidni kreveti su hit u svetu, ali su vrlo često prisutni i na našim prostorima. Kada se ujutru probudite, vi namestite krevet i jednostavno ga podignete i napravite prostor u vašoj spavaćoj sobi. Zidne krevete možete naći po ceni od oko 50.000 dinara, a vrlo su jednostavni za korišćenje. Postoji toliko vrsta zidnih kreveta, tako da ovu vrstu nameštaja možete kupiti i za dnevnu sobu, jer zidni krevet kada se podigne može da postane radni sto. Tako da je ovaj komad nameštaja zapravo idealan za male stanove.

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *