Kako da znate da vaš televizor vredi popravljati?

Kako da znate da vaš televizor vredi popravljati?

Kada vam se pokvari televizor, a pritom vam je i garancija istekla, šta činiti? Mnogi danas ne razmišljaju o tome da bi popravka u TV servisu mogla da produži vek njihovom televizoru. Pojedini veruju da se više isplati kupovina novog nego popravka starog televizora. Međutim, šta činiti u takvim situacijama?

Danas na tržištu postoje različiti proizvođači tv uređaja. Neki daju garanciju na godinu dana, neki na dve ili tri godine. Kod nas se ustalilo mišljenje da bilo koji kućni aparat funkcioniše sve dok ima garanciju, a kada garancija istekne, gotovo. Ako su kućni aparati u pitanju, to je izgleda postalo pravilo. E sada, u određenim slučajevima nije kupovina novog uređaj najbolje rešenje. svakako, ako ste planirali stari televizor da zamenite novim, a uz to je došao i kvar, onda tu nema dalje polemike. Odluku ste doneli i pre nego što se tv pokvario, stoga ne bismo da sugerišemo da li je popravka televizora bolje i isplativije rešenje.

Međutim, kada se dogodio nepredviđen kvar i kada nise u mogućnosti da priuštite novi televizor, onda je jedino rešenje da odredite da li se isplati popravljati ga.

Ponekad, bilo zbog godine proizvodnje, kvaliteta, ali i zloupotreba uređaja, televizori se kvare. U zavisnosti od oštećenja i starosne dobi, ali i od vrste televizora zavisi da li je popravka televizora isplativa. Veoma lako možete da saznate da li je moguća popravka televizora.

#1 Procenite štetu kvara!

Procenite oštećenja i koliko je šteta ozbiljna. Naime, ako se na vašem ekranu pojavila rupa, popravka televizora sigurno će biti skupa, te će vam verovatno na pamet pasti kupovina novog tv uređaja. Ako ne vidite golim okom štetu, pokušajte sami da procenite koja je šteta u pitanju. Problem koje vredi popravljati uključuju oštećenja daljinskog upravljača, oštećenja taster na prednjoj strani tevelizora, ali i problemi sa prijemom signala i sa ulazima, poput labavih i slomljenih priključaka.

#2 Odredite starost televizora!

Razmotrite koliko je vaš tv star i kojem modelu pripada. Ako je star više od osam godina, onda verovatno više nije vredan popravke, pošto je svakodnevna upotreba dovela i do nastanka kvara. Isto tako, ako nije u pitanju LED ili LCD TV onda će i imati smisla da kupite novi uređaj, jer svaki kućni aparat ima svoj vek trajanja.

#3 Popravka televizora i TV servis

Ako ipak želite da popravite svoj tv, onda bi bilo dobro da pozovete TV servis i opišete im oštećenja. Možda će zaposleni su servisu moći da procene štetu i troškove popravke kako biste znali šta dalje da radite. Ako ipak ne mogu preko telefona stručnjaci iz TV servisa da procene kvar, onda bi najbolje bilo da svoj TV odnesete u servis gde će vam besplatno ustanoviti koji je kvar u pitanju i koliko bi koštala popravka televizora.

#4 Uporedite cene novih i popravku starog televizora

Kada vam zaposleni u TV servisu saopšte koliko bi popravka televizora koštala, vaše je da uporedite šta vam više ide u korist, da li kupiti novi uređaj ili popravljati stari. U svakom slučaju, nemojte odluke donositi brzopletno, već dobro razmislite.

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *