JELOVNICI ZA JESENJE VENČANJE

Jesen stiže, a po tradiciji, to je vreme svadbi. Osim što su ovakva venčanja ukorenjena u kulturi našeg naroda, prednost je i što je temperatura niža, ali prijatna. Briga manje je i raznovrsnost namirnica koje možete da koristite u svojim menijima, kao i manja opterećenost time da obroci budu lagani. Jesenja venčanja tako su najava praznika koji nas očekuju tokom zime. Treba uhvatiti zamah na vreme!

MENI

Ono što je veoma interesantno kod jesenjih venčanja je činjenica da jelovnici mogu da imaju sastojke koji se upotrebljavaju kada je u toku aranžiranje stola. To se odnosi prvenstveno na pečurke i bundeve. Osim što mogu biti savršena dekoracija, koja će uz suvo lišće upotpuniti ugođaj, oni mogu postati deo vašeg toplog predjlela u vidu čorbi, na primer. Možete ih poslužiti i kao prilog uz meso, a zašto da ne i kao pite, slane sa pečurkama i slatke sa bundevama. Miris cimeta doprineće pravoj jesenjoj idili. Čorbe mogu da se prave i od karfiola i kukurza, ako želite nešto drugačije u odnosu na standardnu ponudu. Tradicionalno, sarme su neizbežne na meniju. Međutim, možete ih zameniti paprikama punjenim krompirom. Meso ne treba da izbegavate, pa osim standardnog pečenja, vaši jelovnici mogu biti obogaćeni fileima u raznim sosevima. Svakako da i riba dolazi u obzir, pripremana sa povrćem. Kada je reč o desertima, obradujte goste toplom čokoladom i kesten pireom. Unesite boje u svoj meni, zahvaljujući sve popularnijim kolačićima – makaronima.

JELOVNICI ZA JESENJE VENČANJE

ARANŽIRANJE STOLA

Jelovnici ne moraju samo da budu na tanjiru tokom svadbe – možete ih odštampati i staviti na uvid gostima. Ovo je odlična ideja za aranžiranje stola. Izgled osmislite u skladu sa sveukupnom dekoracijom. Primenite iste boje, prilagodite font. Odlučite se i da li želite jedan veći, zajednički jelovnik ili da svako od gostiju ima svoj primerak. Za savršen ugođaj bilo bi dobro i da jela uparite sa pićem i na jelovnicima stavite do znanja gostima šta bi trebalo da piju uz određeno jelo. To će događaj učiniti zanimljivim, a ponešto će moći i da se nauči. Ukoliko želite, na odštamane primerke možete nalepiti suv cvetić ili list, kako biste uneli toplinu. Ideja je mnoštvo, a jedino pravilo je da lajt motiv bude jesen. Osim što će gosti biti informisani o tome kakva ih sve jela očekuju, kako nešto ne bi preskočili, moći će da se pripreme ukoliko nešto od navedenog ne mogu ili ne smeju da konzumiraju. Tako mogu da odrede i koju količinu hrane će pojesti, pa možete da budete sigurni da na vašoj proslavi niko neće ostati gladan!

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *