Ideje za venčanja-buket ruža

Ideje za venčanja: buket ruža kao centar (svih) cvetnih dekoracija

Cveće je neizostavan element svakog venčanja, te je ruža, kao simbol ljubavi i zajedništva, upravo prvi izbor za ovaj važan dan. Buket ruža se, tako, najčešće uzima za bidermajer, ali može da posluži i za ostale cvetne dekoracije.

Buket ruža za bidermajer

Kada je o bidermajeru reč, na početku treba reći da je buket ruža u narandžastoj ili ljubičastoj boji trenutno veoma popularan, a za njim ne zaostaje ni, sada već klasični, buket ruža crvene ili bele boje (ili ove dve boje zajedno). Sam bidermajer može se dekorisati čipkom, biserima, cirkonima, tilom ili svilom, u zavisnosti od venčanice. Veoma lepo izgleda i buket ruža kombinovanih sa poljskim cvećem, ako biste želeli da razbijete monotoniju bele boje. Takođe, i jednostavan buket ruža samo povezanih trakom ili kanapom, veoma otmeno deluje.

Dekoracija stolova za goste

Bezbroj je ideja za dekoraciju stolova ovim cvetom, ali izdvajamo samo neke od njih.

Prva podrazumeva buket ruža na centru stola, u vintidž – dekupaž kutiji, sa svećama okolo.

Druga ideja je da manji buket ruža bude postavljen ukoso od svakog tanjira, u manjoj tegli ili vazi, oivičenoj mašnama ili kanapom.

Treća ideja je cvetni aranžman sa mnogo zelenila, u čijem centru se nalazi buket ruža. Možete birati istu boju kao boju ruža u bidermajeru, kako biste povezali sve u jednu celinu.

Ukrašavanje prostora

Ako ste izabrali ružu za dominantan cvet, ona bi trebalo da se nađe i u okviru dekoracije prostora za slavlje.

Za početak, buket ruža u velikim podnim staklenim vazama može ukrašavati uglove prostorije.

Manji buketi mogu biti okačeni na zidove, a kao posebno interesantne, možete postaviti i nekoliko aranžmana u vidu lopti od ruža, koje će visiti s plafona. Imajte na umu da se treba ograničiti na tri boje maksimalno.

Dizajn mladenačkog stola

Ako se buket ruža, na primer, crvene boje, već uzeo kao bidermajer, trebalo bi ga učiniti upadljivim dekoracijom sa belim ružama na mladenačkom stolu.

Posebno lepo izgleda veliki buket ruža u centru stola, oivičen manjim aranžmanima sa zelenilom ili zelenim venčićima. Ako je u pitanju zimsko venčanje, možete birati i grančice zimzeleni za efektniji utisak.

Druga varijanta je nešto nežnija i svedenija, a podrazumeva manji buket ruža nežne roze boje postavljen s leve strane svakog tanjira. Za ovo se odlučite samo ako je sto dovoljno veliki, kako dekoracije ne bi smetale pri jelu.

U tom slučaju, svaki manji buket ruža postavlja se u manju teglu, ukrašenu belim trakama ili bez ukrasa. Otmeno i elegantno, a opet nežno.

Mali buket ruža za uspomenu

Na samom kraju, sa raskošnih američkih venčanja pozajmili smo odličnu ideju – ostavljanje gostima buket ruža kao uspomenu na vaš dan. U pitanju je manji buket ruža, ali urađen od tekstila, ukrašen veštačkim biserima različitih veličina i u pastelnim nijansama ružičaste za gošće, odnosno plavim ili teget za muške osobe. Ovakav minijaturni buket ruža može se kačiti umesto ruzmarina, odnosno biti broš za sećanje na vaš savršen dan.

Druga ideja je – lični buket ruža, odno poklončići u vidu kesice semena ruža, koje gosti mogu zasaditi i, sa svakim njihovim cvetanjem, sećati se vaše svadbe.

buket ruza

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *