Četiri stvari koje bi trebalo imati na umu kada angažujete bend za svadbu

 

Odabir i angažovanje benda za svadbu obično je jedan od zabavnijih zadataka sa kojim se mlada i mladoženja sreću u procesu organizacije čitavog svadbenog veselja. Svakako da je unajmljivanje svadbenog benda zanimljivije od brige za hranu. Bez obzira kako se osećate kada je reč o ovom zadatku, on predstavlja jednu od ključnih stvari kako bi slavlje bilo uspešno. Zato smo za Vas izdvojili četiri stvari o kojima morate voditi računa kada angažujete bend za svadbu.

Koliko bend ima članova

Veličina benda, odnosno broj njegovih članova jeste bitna stavka i na to treba obratiti pažnju. Ako se pitate zbog čega je to tako, za Vas smo pripremili dva moguća odgovora. Prvo, jedan od faktora koji određuje cenu nastupa benda za svadbe jeste i broj članova koje taj bend ima. Dakle, što više muzičara čini jedan bend, cena njihovog nastupa biće veća.

Kao što smo već rekli, postoji još jedan razlog iz kog veličina jednog benda za svadbe jeste bitna. Naime, ukoliko svadba nema mnogo zvanica, onda nema ni potrebe da se za tu priliku unajmi osmočlani bend. Bend sastavljen od tri ili četiri muzičara obaviće posao jednako dobro.

Obratite pažnju na zahteve benda za svadbe

Kada konačno mladenci pronađu bend koji bi želeli da unajme za sopstveno veselje, slede pregovori sa članovima benda za svadbe ili njihovim agentom. Tokom pregovora dogovara se o vremenu kada će bend svirati, repertoaru koji dolazi i/ili ne dolazi u obzir, ceni nastupa i slično. Baš kao što mladenci zahtevaju određene stvari, tako i članovi benda imaju svoje uslove. Primera radi, oni često zahtevaju određen broj pauza za odmor, sobu za presvlačenje, obezbeđeno piće i hranu, i slično… Njihove zahteve nemojte shvatati olako i ukoliko na njih pristanete ispunite ih kako tokom veselja ne bi došlo do neprijatnih situacija.

Dogovorite tačno vreme početka i kraja svirke

Kada bukirate bend za svadbu, izuzetno je važno da se čvrsto dogovorite oko vremena početka i kraja svirke. Taj deo dogovora, ako ne i sve druge, uključite u ugovor. Mnogi bendovi za svadbe dodatno naplaćuju ukoliko se od njih zahteva raniji početak ili kasniji završetak nastupa. Zbog toga se postarajte da se o ovim detaljima unapred dogovorite sa članovima benda ili agentom koji ih predstavlja.

Kada bend za svadbe bukirati preko agencije

Kada bukirate bend za svadbe koji ne poznajete lično, ili koji nikada ranije niste videli, preporučljivo je da ga angažujete preko agencije. Bukiranje preko agencije je obično (mada ne uvek) nešto skuplje od ličnog angažovanja benda. Međutim, taj novac jeste dobra investicija kako biste bili sigurni da ukoliko dođe do bilo kakvog problema par dana pred svadbu. Recimo, ukoliko bend prekrši ugovor, nećete se naći u situaciji da ostanete bez svadbenog benda nekoliko dana pred veselje. Agencija će brzo pronaći odgovarajuću zamenu.

Međutim, ukoliko nekog od članova benda poznajete lično ili Vam je bend preporučio neko od prijatelja, možete izbeći nepotrebne troškove i angažovati bend na svoju ruku.

Četiri stvari koje bi trebalo imati na umu kada angažujete bend za svadbu

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *