9 najboljih kombinacija ukusa za savršenu svadbenu tortu

Jedna od najboljih osobina svake svadbene torte je što je čini više manjih torti.  Tako da se može reći kako je ona, kao takva, najsrećniji primer uspelih kompromisa koje je potrebno praviti na putu do venčanja koje  zadovoljava sve ukuse. Jednu tortu birajte vi, jednu vaš budući suprug, dok je treća najbolja procena šta će se dopasti onim gostima koji nisu na liniji sa ukusima koji preferirate vi i vaš izabranik. Kada bi bilo moguće isti princip primeniti na jelovnik, izbor benda i dekoracije, organizovanje svadbe bila bi totalna opuštencija.

Sa čime kombinovati vanilu, čokoladu i pink šampanjac?

U najpopularnije svadbene torte svih vremena spadaju one sa ukusom vanile, čokolade, i pink šampanjca. Njihove tradicionalne verzije su i danas najčešći izbor, jer tradicionalno odlično stoji uz ideju o braku, i željenoj stabilnosti. Kako iz tih torti dobiti nešto sasvim novo, a ne upropastiti njihovu suštinu? Klasičnu vanila tortu moguće je totalno razbuditi voćnim ukusom borovnice, koja osvaja čula svojom ljubičastom bojom i pre nego je probate. Pink šampanjac torta je sama po sebi neverovatno pozitivno rešenje. Umesto vode poslastičari su se dosetili i u puter sipali šampanjac. Uz malo pink boje dobijamo roze penušavu tortu. Odličan i vizuelan i po ukusu kontrast strukturi prepunoj roze mehurića  dobija se pomoću umućenog šlaga ili slatke pavlake. Uz bogati i teški ukus čokolade, savršeno se uklapaju voćni ukusi maline ili višnje. Da li od njih svežih pravili fil, ili kuvali džem nebitno je, ova kombinacija svadbenu toru čini senzualnom i elegantnom.

Limun, mak i jagode se dobro slažu sa…?

Tart od limuna prosto mami da mu budu suprostavljeni ukusi ribizli, kupina ili malina, koje trba učiniti sastavnim delom fila. Dekorisana cvetovima koji takođe imaju ukus voća, apsolutni je favorit za svadbenu tortu prolećne sezone. Vizuelno najupečatljivije svadbene torte nastaju kada dođe do susreta između maka i limunove trave. Eksplozija boja svih zamislivih nijansi može je učiniti pravim izborom za vas, ukoliko vam je potrebno da se torta uklapa sa odabranom dekoracijom enterijera. Jagode su mnogima omiljeno voće, i omiljeni izbor kada su u pitanju voćne svadbene torte. Efektne same po sebi, najbolji utisak ostavljaju kada se njihovoj savršenosti u jednostavnosti ostavi mesta da diše. Tako da su tzv. “šifon” gole torte, bez ikakvog ukrašavanja ili fondanta, najbolji put do postizanja zacrtanog cilja.

Šta dodati crvenom somotu, tiramisu i kokosu?

Crveni somot ili baršun, je svadbena torta koja odiše prefinjenošću, i uz to asocira na ljubav i romansu. Uz sunđer kore odlično se uklapa fil čiju osnovu čine sirevi, maskarpone ili rikota, što joj daje osvežavajuću notu. Tiramisu je mnogima omiljena poslastica, a da bi prerastao u svadbenu tortu potrebno je karakterističnoj kombinaciji ukusa espresa i karamel maskarponea dodati malo ruma, i dekadentni ukusi Italije će zasijati pred vama u punom sjaju. Egzotični ukus kokosa ljudi ili obožavaju, ili ne mogu da podnesu. Ukoliko ste u prvoj grupi, kokos je verovatno vaš siguran pik za svadbenu tortu, jer ko voli kokos, on se tome odupreti ne može. Mi vam predlažemo da isprobate torte koje u sebi pored kokosa imaju i burbon vanilu. Očekuje vas preukusni obrt, i zagarantovano uživanje u degustaciji.

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *