Kako da pravilno negujete kožu lica?

Prirodnim kremama za lice do lepe i negovane kože

Da biste imale lepo i negovano lice morate da vodite računa o njemu. Pravilna nega je ključna za lepotu. Mladalački i odmoran izgled nije nešto što dolazi samo po sebi, osim ako nemate 15 godina. Pripadnice lepšeg pola se u poslednje vreme mnogo više trude da sakriju nedostatke nego da porade na njima i da ih isprave. Posledice neurednog načina života, stresa, brzine i neispavanosti se ispisuju na vašim licima baš kao na slici Dorijana Greja, a dobra vest je da to možete sprečiti.

Negovanje kože lica – dnevna rutina

Svako jutro kada ustanete umijte se, ako imate dovoljno vremena tuferom očistite lice hladnom kamilicom, zatim na predeo oko očiju nanesite hladnu kremu koja će smanjiti otok ukoliko ga imate i ublažiti podočnjake.

skidanje sminke

U dnevnoj i neobaveznoj varijanti nemojte da nanosite mnogo šminke, pre svega jer je to nepotrebno, napadno i neprimereno, a pritom negativno utiče na vašu kožu i čini je umornom i starom. Redovno radite piling lica, koristite prirodnu kozmetiku i maske koje ne opterećuju vašu kožu  i ne izazivaju iritacije. Ukoliko se na pravilan način posvetite nezi važeg lica koja ne iziskuje mnogo vremena i lako se pretvara u rutinu, nećete imati potrebu za kamuflažom i metalnim oklopom teške šminke.

Bićete zadovoljne u svojoj koži, srećne i sigurne, a šminka će u posebnim prilikama samo da pojača taj utisak i energiju koju nosite sa sobom. Kada idete u grad neće vam biti potrebna putna torba u kojoj se krije neseser pun šminke, mala pismo torba uvek moderna biće vam pristupačna i dovoljna.

 

Zašto je skidanje šminke sa lica važno?

Prvo i osnovno pavilo kod adekvatne nege jeste ažurno skidanje sminke što žene često preskaču. Ne postoji ništa gore za vaše lice nego da zaspite sa teškom noćnom šminkom, i probudite se razmazane i razlivene. Vašim očima i vašem licu takođe je potreban vazduh, ukoliko mu to uskratite, doslovno ćete ga ugušiti i u ranim 30 izgledaćete kao da imate 50 godina, a to nijedna od vas nikako ne želi. Zato pre spavanja sredstvo za skidanje u ruke, da biste sutra imali osmeh na licu.

Vodite računa da skinete šminku u potpunosti. A sredstvo birajte prema tipu i potrebama vaše kože. Prirodna kozmetika nije skupa i može da bude idealno rešenje za vas. Ukoliko vam ne odgovaraju tonici, možete da se odlučite za mleko kojim ćete odstraniti šminku, ali ako vam i to ne odgovara i imate suvu kožu šminku možete da uklonite prirodnim kremama koje istovremeno odstranjuju negativne supstance i hrane vašu kožu. Vodite računa i o poketima jer nepravilni mogu da stvaraju bore. Kreme mogu da se koriste i za masnu meštovitu i suvu kožu tačno prema tipu, a ukoliko se za njih odlučite skratili ste proces jer posle njih nemate potrebu da bilo šta nanosite na vaše lice.

Ukoliko se budete pridržavali uputstava i vodili računa o potrebama vaše kože, šminka će biti neprijatelj i sakrivaće vašu lepotu. Negovano lice nije isto što i našminkano i oštrom oku nikada neće promaći razlika. Budite lepe uvek i u svakoj prilici, i kada se probudite i kada vežbate i kada idete na posao ili u ludi noćni provod. Da bi to bilo moguće negujte se jer je to jedino trajno rešenje za ostvarenje vaših želja od kojih je jedna da budete lepe.

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *