Kako da lako uklonite bore oko očiju

bore oko ociju

Bore oko očiju mogu se javiti kao prve bore već u ranim dvadesetim godinama, jer je koža u području oko oka najtanja i najpodložnija spoljašnjim promenama. Kako biste bore oko očiju sprečili, odnosno učinili manje vidljivim, potrebno je da sprovodite određene savete i da koristite prirodne maske, a uvek se možete odlučiti i za botoks.

Zaštite se od sunca. Jako sunce i inače je jedan od glavnih uzročnika bora, što pogotovo važi za bore oko očiju i one na licu. Odgovarajuću kremu sa makar minimalnim zaštitnim faktorom treba koristiti i zimi, jer i tada postoje štetna zračenja iako je sunce sakriveno iza oblaka. Sem toga, treba uvek imati na umu da su naočare za sunce i više od aksesoara, te ih redovno imajte pri ruci.

Pijte dovoljno tečnosti. Nedostatak tečnosti u organizmu najpre se odrazi na koži i kosi, koje postaju suve, prva se lakše bora oko očiju i usana, a druga se lomi i krza. Uvek i u svakoj prilici imajte flašicu vode uz sebe i trudite se da pijete bar dve litre dnevno, i to prečišćene vode ili limunade, nikako fabričkih sokova ili kafe.

Skidajte šminku. Redovno skidanje šminke se podrazumeva, ali neretko se baš ova aktivnost preskače, te hemijske supstance iz senki i krejona nepovoljno deluju na tanku kožu i stvaraju bore oko očiju.

Regulišite vid. Ako ne vidite dobro, često ćete žmirkati kako biste zumirali sliku. Ovakvo pokretanje očnih mišića nabira kožu i posledično može stvoriti bore oko očiju u velikom broju čak i kod veoma mladih osoba, te obavezno regulišite vid i nabavite sočiva ili neke efektne naočare.

Maske od voća. Zato što sadrže vitamin B i magnezijum, banane su dobre za kožu i često se koriste za prirodne maske za lice, pa tako i za onu za bore oko očiju. Jednu kašiku izgnječene banane pomešajte sa kašičicom istopljenog putera i držite na koži oko očiju dvadesetak minuta. Slična maska za bore oko očiju pravi se od pola kajsije i kašičice biljnog ulja, a blagotvorna je zbog vitamina C i masti iz ulja.

Maske iz kuhinje. Za bore oko očiju bitna je i hidratacija, koju možete sprovesti i ako pomešate sastojke koje već imate u kuhinji. Jedno žumance pomešano sa malo istopljenog meda, masne pavlake, suncokretovog ulja i mlakog mleka nanesite na predeo oko očiju i isperite mlakom vodom posle 15 minuta. Svi ovi sastojci hrane kožu i potpuno su prirodni.

Kreme za bore oko očiju. Svoje poverenje uvek možete pokloniti i nekom poznatom kozmetičkom brendu, ali znajte da za bore oko očiju treba birati što hranljivije i što masnije kreme.

Botoks. Ullimativno i najsigurnije rešenje za bore oko očiju, ali i sve ostale, jeste botoks, koji opušta mišiće lica i samim tim izaziva povlačenje i gotovo potpuno nestajanje bora. Ukoliko se rešite na ovaj korak, u današnjem svetu podrazumevan, strogo vodite računa da o Vašem licu brinu doktori specijalisti, i nikako se nemojte povoditi za različitim reklamama kozmetičkih salona koji nude ovu ili sličnu uslugu, kako ne biste napravili velike probleme sa kožom.

Podeli na:

One thought on “Kako da lako uklonite bore oko očiju

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *