12 neobičnih upotreba kokosovog ulja u službi lepote

Pronalaženje dobrog preparata za lepotu jednako je sticanju novog prijateljstva. Ali pronalaženje preparata koji može da pomogne praktično kod svakog pitanja što se lepote tiče je kao pronalaženje Svetog grala. Kokosovo ulje, koje je potpuno prirodno i dostupno u gotovo svakoj prodavnici neposredno u vašoj blizini, jeste upravo taj Sveti gral. Dokaz su ovih 12 neverovatnih upotreba kokosovog ulja:

Mućkanje ulja u ustima

Ukoliko još uvek niste čuli za mućkanje ulja u ustima, vreme je da počnete to da primenjujete. Mućkanje kokosovog ulja u vašim ustima u trajanju od oko 20 minuta dnevno (poželjno je ujutru, pre pranja zuba) može pomoći u detoksifikaciji vašeg tela, lečenju glavobolja, beljenju zuba itd.

Omekšava zanoktice

Ako često perete ruke ili je vašim zanokticama potrebno malo dodatne nege, nanesite kokosovo ulje na prste dva puta dnevno.

Tretira suve krajeve

Nanesite malo kokosovog ulja na krajeve vaše kose da biste omogućili suvim, oštećenim krajevima da dobiju neophodnu dozu vlažnosti.

Piling             

Kokosovo ulje predstavlja sjajnu osnovu za piling tela koji možete uraditi sami. Pomešajte kokosovo ulje sa šećerom u kristalu i dobićete odličan piling za glatku kožu.

Umiruje curenje nosa

Ako vam curi nos ili imate alergiju, utrljajte malo kokosovog ulja u nozdrve i osetićete olakšanje.

Hidrira usne

Namažite kokosovo ulje preko vaših usana pre spavanja za hidrataciju koja pruža neverovatan osećaj tokom noći.

Uklanja šminku

Ako imate problema sa uklanjanjem ostataka maskare, upotrebite malo kokosovog ulja. Samo vodite računa da vam ulje ne uđe direktno u oči.

Štiti od iritacije posle brijanja

Nanesite kokosovo ulje pre brijanja kako biste sprečili iritaciju. Bonus: Ova zamena za kremu za brijanje omogućava lakše čišćenje brijača.

Sprečava bore

Koristite kokosovo ulje na području oko očiju da biste sprečili bore i podočnjake.

Leči akne

Nanesite kokosovo ulje na mrlje na licu i ostavite da deluje oko 15 minuta. Onda isperite lice toplom vodom i pustite kožu da se osuši (nemojte da nanosite nikakve druge proizvode). Antibakterijske komponente u ulju će delovati u borbi protiv akni.

Podstiče rast kose

Nanesite kokosovo ulje na delove gde se kosa proređuje (naročito na vaše obrve) da biste podstakli rast ćelija.

Ublažava opekotine

Ukoliko ste preterali sa sunčanjem, namažite kožu kokosovim uljem da biste je umirili.

Izvor: http://www.kokosovoulje.com/

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *