Sačuvajte privatnost

Sačuvajte privatnost.

Lične podatke sačuvaćete samo na jedan neverovatan način, ako ih ne šerujete. Poenta je da ne delite informacije koje ne želite da vide druge osobe. Sigurno će biti onih koji će reći da je njihova sloboda da šeruju ono što vole, ali onda sami snose odgovornost ako im neko ukrade slike pa moraju da se ganjaju sa njim ili da ga tuže.

Mnogi se uvrede kada im neko prepiše status, ukrade tvit, upotrebi njihovu fotografiju i slično. Jedino objašnjenje je da ti ljudi ne umeju da se ponašaju na mreži i budu intresantni. Kako se boriti protiv njih – jedan način je da ih jurite i stavljate im do znanja da ste vi idejni tvorac, a drugi je da jednostavno ignorišete, jer će se to dešavati i dalje.

Provokativne fotografije, misli se na fotografije na kojima ste goli ili polugoli. Super je stvar kad nekoj nazovi poznatoj ženskoj osobi “nage fotografije dospeju u medije”. Pa mislim, negde si ih čuvala gde nije trebalo ili si ih kačila gde nije trebalo. Sve što ne želite da se desi potrudićete se da se ne desi. Kako se boriti protiv toga – budite dovoljno pametni da takve fotografije ne postavljate na internet, jer nikad ne znate kad ih neko može zloupotrebiti.

Društvene mreže mogu da dovedu do toga da drugi korisnici postanu prezasićeni sadržajem koji dele oni korisnici koji preteruju. Privatnosti na mrežama zapravo nema – sami je sebi određujete.

Sačuvajte privatnost

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *