Nekoliko činjenica koje iPhone čine još zanimljivijim

Dok čekate red za novi telefon, ili ono što je mnogo više od telefona, sigurno se zapitate šta je to što iPhone čini toliko posebnim. Legenda? Mit? Stvarnost. Da, savremenici smo nastajanja ovog telefona koji će vreme sadašnjih i budućih generaciji ispunjavati svojim sadržajem. Stoga mu treba posvetiti pažnju, i usmeriti se i na one svakodnevne činjenice koje o njemu tek jedva znamo. S druge strane, valja pomenuti i interesantne činjenice koje se vezuju za iPhone, kao i poželeti mu srećan rođendan. Sve u svemu, dok iščekujemo novi model, hajde da zajedno rekapituliramo šta je to toliko važno proteklih godina bilo.

  1. Srećan rođendan!

U susret Novoj godini valja imati na umu i to da nas očekuje jedan značajan jubilej. Jubilej u kom naš mezimac slavi čak deset godina postojanja. Neko bi rekao da je vreme od 2007. proletelo, ali kad malo bolje razmislimo, videćemo da nas je od tada ovaj telefon obradovao čak više od deset puta. Biti visokokotiran sve ove godine nije lako, pogotovo ako se zna da svi ostali proizvođači teže da svojim inovacijama obore rekorde i očekivanja. Međutim, iPhone u svojoj autentičnosti opstaje već deceniju, a neki bi se kladili da je reč o telefonu koji do sada traje čitavu večnost. Bilo kako bilo, ako se dvoumite šta da učinite sa starim telefonom, porazmislite o tome da je otkup iphone telefona odlična opcija. Na ovaj način ćete uspeti da obezbedite barem deo novca za sledeći model, a stari telefon vam neće stajati neupotrebljiv do trenutka kada više nije aktuelan.

  1. iPad ipak stariji

Uprkos uvreženom mišljenju da je telefon stariji od tableta koji je postao senzacija tek nakon 2010. zapravo je reč o zabuni koju je Steve Džobs objasnio u intervjuu. Naime, ideja o pravljenju iPada, javila se pre nego što je telefon bio u planu. Kada su radnici Apple-a pokazali platformu za tablet, Džobs je shvatio da će se ista tehnologija odlično uklopiti u telefon, te je iPad ostavio za neka druga vremena, radeći dalje na telefonu.

  1. Milioni sad su milijarde

Ova činjenica daje posebnu megalomansku notu telefonu koji je doslovce okupirao svet. Bez obzira na godine, iPhone se danas može naći u posedu svih, od učenika, studenta, preko radnika do penzionera. Neverovatna je činjenica da je do sada prodato preko milijardu primeraka ovog telefona. Stoga nimalo ne čude basnoslovne svote novca o kojima se govori kada je u pitanju vrednost Apple kompanije.

  1. Najprodavanija roba

Kao što znamo, Apple ne proizvodi samo telefone. Ono što, ipak, privlači pažnju, jeste informacija da je iPhone najprodavanija roba iz kompanije Apple. Nadovezujući se na prethodni paragraf, pomenućemo samo da se vrednost ove kompanije procenjuje na oko 650 milijardi dolara.

  1. 9:41

Ako pažljivije usmerite fokus na marketing i reklame koje prezentuju iPhone, videćete da je sat uvek podešen na 9:41. Ovo nije slučajnost. Kada je Stiv Džobs predstavio prvi iPhone bilo je 9:42. Tri godine kasnije, iPad je predstavljen u 9:41. Logično je da se na fotografijama koje su se potom pojavljivale u medjima, prikazivalo upravo ovo vreme. Stoga su u Appleu odlučili da velika saopštenja daju četrdesetak minuta nakon devet sati ujutru.

  1. Samsung u srcu Iphone – a

Iako su ove dve kompanije konstantno predstavljane kao suparničke, i u svetu tehnologije važe za rivale, ponekad se dese situacije koje nam svima privuku pažnju. Naime, u pojedine modele Iphone telefona, mikročipovi u procesoru proizvedeni su upravo u Samsungu. Naravno, to ni na kakav način ne utiče na ideju i brend iPhone, kao ni na njegov kredibilitet.

Nekoliko činjenica koje iPhone čine još zanimljivijim

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *