HHO Generator

HHO generator je aparat koji na bazi elektrolize proizvodi hho gas (Brown gas) i služi kao uštedjivač goriva za vozila. U zavisnosti od modela i kubikaže automobila, aparat može uštedeti izmedju 20% i 40% goriva, pa i više. Snabdevanje auta sa gasom hho vrši se preko gumenog creva dužine oko 80 cm do 1 m, a priključuje se na crevo za vazduh auta što dovodi vazduh u karburator. Na ovaj način gas prodire u karburator auta zajedno sa vazduhom i uz kombinaciju sa gorivom (benzinom ili naftom), dovodi do uštede goriva. HHO gas sagoreva 100% što znači da ne zagadjuje okolinu, utiče na produženje veka trajanja motora, na smanjenje štetnih izduvnih gasova automobila i čisti motor od karbonskih deponija.

Da bi aparat funkcionisao potrebno je napajanje na 12V na postojeći akumulator od auta.
Uredjaj se ne vezuje direktno na akumulator već preko releja i osigurača, kao što se može videti u šemi.

Na osigurač se može dodati i jedan LED, na primer u blizini volana, tako da se može videti u slučaju da je osigurač pregoreo.

Tečnost koju aparat koristi da bi proizvodio hho gas su 2 litre destilovane vode i jednu do 2 kašičice sode bikarbone (NaHCO3). Soda bikarbona ima ulogu aditiva. Koncentracija aditiva utiče direktno na povećanje proizvodnje gasa. Što se dodaje više sode u destilovanu vodu to je i proizvodnja hho gasa veća, ali suviše velika koncentracija aditiva dovodi do zagrevanja kablova za napajanje strujom pa i samog uredjaja. Ovaj aparat proizvodi najmanje 1 litru hho gasa u minuti.

Osim glavnog prohromskog suda (videti sliku), uredjaj je predvidjen i bablerom (bubbler) kao i nepovratnim ventilom. Babler i nepovratni ventil onemogućavaju da se gas vrati unazad kroz crevo i na taj način se sprečava eventualna mogućnost da se gas zapali i eksplodira.

 

Uredjaj koristi serijski povezane prohromske ploce (INOX) radi proizvodnje HHO gasa.

Aparat se montira do motora auta, tamo gde ima najviše mesta da se to uradi.

Generator troši veoma malo vode da bi proizveo HHO gas, tako da se dolivanje distilovane vode i sode BB moze obaviti tek nakon prelaska nekih 1500 KM. Idealan je za taksiste, mini buseve, traktore, kamione, za službena ili sopstvena vozila!

Podeli na:

2 komentara na “HHO Generator

  1. Sve ste lepo rekli, samo ste slagali za sodu bikarbonu jer ona jedva da provodi struju a kamoli da proizvede dovoljnu kolicinu HHO gasa… Umesto sode bikarbone, na 2L destilovane vode treba sipati nekoliko kasicica KALIJUMA! Toliko B|

    1. Članak je preuzet sa interneta, pokušaćemo da ga ispravimo u skladu sa Vašom sugestijom. A ukoliko se razumete u ovu tematiku slobodno nam možete poslati kvalitetniji članak pa ćemo ga objaviti 🙂

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *