Šta pomaže u borbi protiv bola kod rasta prvih zubića?

Ako je vaša beba nervozna, plačljiva, ako se teško umiruje i uspavljuje, a često budi – svima je poznat razlog: rast prvih zuba.

Pritisak koji dete u ovom periodu oseća u predelu vilice može biti manjeg ili većeg intenziteta, ali svakako veoma smeta i čini bebu razdražljivom.

Stoga vam predlažemo određene načine za pomoć u ovoj borbi, poput hladnih obloga, odnosno ogrlice za bebe od ćilibara, dok istovremeno ističemo prednosti i mane medicinskih sredstava.

Hladni oblozi i masaže

Bebi veoma lako i efikasno možete olakšati bol u vilici blagim pritiskom kažiprsta na bolno mesto. Pre toga bi bilo dobro da operete ruke hladnom vodom, jer hladnoća takođe prija u ovom periodu.

U skladu sa tim, predlažemo vam i konzumaciju hladnih kašica. Svakako, podrazumeva se da hrana ne treba da bude ledena, već minimalno ohlađena u frižideru.

Primera radi, parče ohlađene jabuke koje će beba grickati veoma će prijati bolnim desnima, kao i voda ili sokići iz flašice.

Sličan postupak kao sa pritiskanjem kažiprstom možete sprovesti i ohlađenom kašičicom.

Oprezno sa medicinskim sredstvima

Ako se rešavate na kupovinu nekog od medicinskih sredstava namenjenih ovom problemu, stručnjaci predlažu da obavezno konsultujete lekara ili stomatologa, pre svega zato što deca u ovom uzrastu lako razvijaju alergije na razne sastojke i elemente, a zatim i zato da ne biste pazarili lek koji bi za bebu bio prejak.

Iako ih mnogi hvale, gelovi za desni zapravo samo kratkoročno rešavaju problem. Nakon njihovog nanošenja, desni blago utrnu, ali se već nakon prolaska dejstva bol, odnosno pritisak u vilici ponovo vraća.

Stoga je mnogo bolje da se okrenete najbezazlenijem sredstvu koje možete naći u apotekama, a to su glodalice – samo vodite računa da ih redovno dezinfikujete.

Ćilibarske ogrlice za bebe

Kao posebno prirodno rešenje koje je oduševilo mnoge roditelje sve češće se pominju ogrlice za bebe od ćilibara.

Naime, ogrlice za bebe ovog tipa namenjene su nošenju a ne grickanju, i to je ono što prvo čudi kod ovakvog proizvoda. Međutim, iznenađenje brzo nestaje kada roditelju saznaju da je ovaj nakit zapravo rađen od ćilibara, koji ima terapeutska svojstva.

Tako ogrlice za bebe, u stvari, u dodiru sa bebinom kožom umiruju bebu, ispuštajući minimalne količine sukcinatne kiseline koja je na različite načine blagotvorna za organizam. Osim što deluje kao analgetik, ova kiselina ujedno podiže i imunitet i ima pozitivno dejstvo na čitavo telo.

To je ujedno i glavni razlog zbog kog ogrlice za bebe zapravo umiruju dete kome niču zubi, te ono bolje spava tokom noći dok je, sa druge strane, neuporedivo mirnije i manje razdražljivo u toku dana.

Vekovima poznata u Sibiru, a od pre nekoliko godina i u čitavom svetu, pozitivna svojstva ćilibara učinila su da ogrlice za bebe postanu pravi hit i jedan od najprodavanijih proizvoda za najmlađi uzrast, čemu svedoče i oduševljene izjave mnogih roditelja.

Osim toga, kao prirodno sredstvo, ćilibarske ogrlice za bebe su veoma praktičan način da pobedite ovaj bolni period svakog detinjstva lako i zdravo, pritom gradeći imunitet deteta već od prvih dana.

Šta pomaže u borbi protiv bola kod rasta prvih zubića?

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *