Pravi izbor rasvete za uživanje sa stilom

Od davnina, rasveta i osvetljenje uopšte, imaju značajnu ulogu. Sa pojavom električne energije, svetlo nam je dostupno, a sada već veliki izbor različitih vrsta rasveta. Danas je to u neku ruku i stvar prestiža, pa koliko novca imate, u zavisnosti od toga i birate rasvetu za svoj dom ili neki poslovni prostor. Ona može doprineti što boljem izgledu nekog objekta, kako spolja, tako i iznutra i stvoriti imidž o kakvom ste maštali. Sada su u ponudi razne vrste rasveta, pa tako i veliki izbor kako unutrašnjih, tako i spoljašnjih. Nabrojaćemo neke osnovne vrste rasveta:

Unutrašnja rasveta

Kao što i sam naziv kaže, unutrašnja rasveta je rasveta koja je prilagođena unutrašnjosti nekog objekta. To može biti u vašem ličnom domu, ali i firmi, kao i svim ostalim ustanovama. Ako birate za vaš dom, imate u ponudi razne mogućnosti rasvete, poput zidnih ili stonih lampi, lustera, visilica, podnih i plafonskih lampi. Sve one mogu doprineti da enterijer stana bude što lepši, ali  i što osvetljeniji, u zavisnosti od toga šta želite. Sada uz rasvetu, postoje mogućnosti prigušivanja, pa vrlo lako možete uslovno rečeno dozirati sebi osvetljenje koje želite.

Spoljna rasveta

Opet kao što sama reč kaže, jasno je da se radi o rasveti koja se nalazi spolja pri nekom objektu ili u bašti vašeg doma. Rasveta spolja, može biti ugradna, reflektna, u obliku creva, baštenska koja je prilagođena bašti vašeg doma, ali i u obliku reflektora. U zavisnosti kako sija, možete napraviti vaš dom čarobnim dvorcem iz bajke, koji će zasijati u najlepšem svetlu.

Javna rasveta

Opštepoznata je i javna rasveta nekog grada. Vrlo je važno da ona uvek bude prisutna jer nam na taj način pruža osvetljenje koje nam je potrebno kako bismo uopšte videli dok koračamo, ali i usled vožnje kako bi nam olakšala put i smanjila broj saobraćajnih nezgoda koje nastaju usled manjka osvetljenja. Javna rasveta se razlikuje od godišnjeg doba, pa se zbog toga leti pali kasnije jer je dan duži, pa imamo dovoljno osvetljenja, a zimi ranije jer je dan kraći, pa se brzo smrači. Vrlo je važno da gradske vlasti budu svesne toga, kako bi se rasveta palila na vreme i kako ne bi dolazilo do nekih eventualnih problema.

LED rasveta

Od skoro na tržištu se pojavila i takozvana led rasveta. Ovo je revolucija u rasveti, jer led dioda ne emituje uv zrake, pa samim tim onemogućava oslobađanje toplotne energije. Ona je zbog toga posebno interesantna, a postoje mnoge opcije gde se sve može staviti ovaj vid rasveta. Pa tako mogu spolja biti na vašoj kući u obliku creva, pa zatim kao trake i moduli, ali i lusteri u vašem domu ili firmi.

Kao što vidimo postoji veliki izbor različitih vrsta rasveta, a na vama je da se odlučite za onu koja vam najviše odgovara. Dobro je što je na tržištu uvek dostupan veliki izbor, posebno što je prilagođen svim finansijskim situacijama, kako bi svi mogli podjednako imati ono osvetljenje koje im je potrebno. Zato u najbližu rasveta prodavnicu i odaberite ono što vam je potrebno.

Pravi izbor rasvete za uživanje sa stilom

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *