Neobične boje za zidove za moderan enterijer

Moderan enterijer je od pre dve godine potpuno promenio definiciju i više ne podrazumeva klasične crno-bele i bež-braon kontraste, već se u njegovim okvirima izdvajaju tendencije ka originalnom izgledu, pre sve kada je u pitanju izbor boje za zidove. Na samoj granici upadljivosti i neobičnosti, nalaze se upravo naredne nijanse boje za zidove, koje će sigurno oduševiti sve one koji prate trendove, kako u modi tako i u dekoraciji enterijera.

Tamnije nijanse zelene boje za zidove

Duboke, tamne nijanse zelene boje za zidove koje umnogome zatvaraju i sužavaju prostor, posebno se preporučuju za velika predsoblja i dobro osvetljene trpezarije. Neobičnost ovog zelenog tona odlično se uklapa uz bordo i žute akcente, te bi boje za zidove ovog tipa trebalo pre svega kombinovati sa takvim detaljima.

Primera radi, zelenu u predsoblju bi moga pratiti minimalistički bordo čiviluk, koji će ujedno biti i jedini detalj u ovoj prostoriji. Ako Vam se ovo čini kao premalo ili Vam ova nijansa boje za zidove previše zatvori prostor, dozvoljeno je da ga oplemenite bež ili belom podnom prostirkom ili krparom, ali nikako više od toga.

Cilj moderne boje za zidove jeste da zadivi i bude u središtu zbivanja, što će omesti svaki drugi dodatak bilo u vidu nameštaja bilo u vidu slika.

Siva kao ultimativni MUST

Najpre neizostavna kao deo industrijskog stila, siva se u svim nijansama boje za zidove preselila u gotovo svaki trend uređenja enterijera, te je postalo gotovo nedopustivo nemati sivu na makar jednom zidu u sopstvenoj kući ili stanu.

Za one hrabrije, tu su tamne nijanse sive boje za zidove za svaku prostoriju, a pogotovo za dnevnu sobu, u kom bi ovaj ton trebalo kombinovati sa belim ili nameštajem u svetloj boji drveta. Isto važi i za podove, koji bi trebalo da deluju kao nedovršeni kako bi se slagali uz taman ton sive boje za zidove.

Klasici neka se okrenu boji slonove kosti ili zaista svetlo-sivoj nijansi boje za zidove koja gotovo da naginje beloj boji, a mogu je kombinovati u svim skučenim i manje osvetljenim prostorijama podjednako sa svetlim i tamnijim nameštajem. Ne prezajte od crvenih i žutih detalja u ovom slučaju, ali vodite računa da njihov broj svedete na maksimalno tri.

Svi tonovi morsko-plave boje za zidove

Boja dubokog mora ili nijanse kraljevske plave boje za zidove najpre su osvojile modne piste, a onda se hrabro i odvažno preselile u dizajn enterijera. Ako se brinete kako će ova boja izgledati u Vašem domu, najpre je koristite za kupatilo.

Kada vidite kako nijanse ove boje za zidove deluju moćno čak i u manjim kvadraturama poput kupatila, osmelićete se da ih probate i udrugim prostorijama.

Ovakve boje za zidove uvek je dobro kombinovati sa isključivo belim nameštajem, kao i belim okvirima za slike ili ogledala, u cilju postizanja morskog ili mornarskog stila.

Ipak, kako sve nijanse ove boje za zidove uspavljuju i umiruju, nemojte ih koristiti za dnevne sobe i trpezarije, već ih upotrebite u spavaćoj sobi ili predsoblju, odnosno svim onim prostorijama u kojima je poželjno da osećate smirenost.

Neobične boje za zidove za moderan enterijer

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *