Naviknite se da pijete 2l vode dnevno

Naviknite se da pijete 2l vode dnevno.

Često zaboravimo da tokom dana unosimo vodu u svoj organizam, a kada postanemo žedni to je već znak dehidratacije. Zato, treba da zadovoljimo dnevne potrebe organizma za vodom. Evo nekoliko razloga za unos dovoljne količine vode u organizam:

1. Voda vraća koži elastičnost. Takođe, dugotrajnim konzumiranjem 2l vode dnevno lice će vam izgledati sveže, odmorno i nećete imati tamne kolutove oko očiju.

2. Ujutru je dobro na prazan želudac popiti čašu vode kako bi se organizam očistio od toksina.

3. Voda sprečava gojenje. Stručnjaci savetuju da kada osetite glad popijete čašu vode a zatim pričekate sa jelom 10-15 minuta, to će smanjiti apetit a samim tim i gojenje.

4. Pomaže kod glavobolje. Najčešće se glavobolja javlja zbog dehidratacije koje nismo ni svesni pa se savetuje ispijanje nekoliko čaša vode pre nego što posegnete za analgetikom.

Ukoliko ne možete da popijete dva litra vode dnevno savetuje se unos većih količina voća i povrća bogatih vodom (posebno lubenica, papaja, celer i krastavac). Voće i povrće sadrže još i natrijum i kalijum koji su veoma bitni u prevenciji dehidratacije.

Naviknite se da pijete 2l vode dnevno

Podeli na:

Saveti koji vas još mogu interesovati...

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *