Kvalitetne roletne su potreba svakog doma

Kada smišljamo strategije i taktike kako se zaštiti od neželjenih pogleda komšija, kako zaštiti prostoriju od sunca, uvek siguran i pouzdan način za zaštitu su roletne koje će doprineti da se osećamo sigurnije i komfornije u sopstvenom stanu. Navike ljudi su različite, pa tako neko voli da svoju privatnost čuva i te kako od javnosti i zato se često opredeljuje za tamnije zavese i draperije, ali i za spuštene roletne i danju i noću.

Svakako za prijatnu atmosferu u toku dana u domu neophodna je dnevna količina svetlosti, ali zahvaljujući mehanizmu spuštanja i podizanja roletni uvek možete da odaberete koji je to adekvatan nivo spuštenih roletni koji će učiniti da se vi osećate spokojno u sopstvenom životnom prostoru.

Nekada se znalo za samo dva različita sistema roletni koje su pravljene od jedne ili dve vrste materijala, a danas su se promenili ne samo dizajn i boja, već i sami sistemi pravljenja roletni kao i materijali od kojih se prave. Tako, recimo danas se u prodaji mogu naći roletne od aluminijuma, čelika, vinila, ali i od drveta.

Kako su se trendovi menjali, tako se i potreba kupaca i težnja za eksperimentisanjem menjala, pa je i ponuda na tržištu prilagođavana željama kupaca. Danas ne samo da ima različitih boja, dezena, već i oblika, nijansi i različitih mehanizama za rukovanje roletnama. Neke roletne imaju motorno rukovanje, pa se spuštaju i podižu na daljinsko upravljanje. Inovacija je mnogo, pa se danas u prodaji mogu pronaći i metalne roletne, ali i papirne, ali i od plastike i platna. Sve je prilagođeno potrebama kupaca, pa se tako danas mogu kupiti luksuzne i trend roletne koje možda nisu pristupačne svima.

Roletne za vaš dom

Iako su moderna inovaciona rešenja tržištu ponudila mnogo različitih vrsta roletni ono što je važno za kupca jeste efekat koji želi da postigne pomoću odabrane roletne. Izbor je ogroman, a važno je da one ne budu samo jedinstvene već i korisne. Tako se recimo na tržištu mogu pronaći solarne roletne koje omogućavaju efikasnu zaštitu od sunca. One su po dimenzijama vertikalne, a sami solarni paneli se pribijaju uz prozorsko okno kako bi se napajali sunčevom energijom.

Mada sam naziv nas navodi na pomisao da ove roletne omogućavaju potpunu intimu, diskretne roletne omogućavaju da sama osoba odabere koji deo roletne će biti podignut, a koji spušten, tako da iako se čini da su ove roletne spoj horizontalnih i vertikalnih, one takođe mogu da deluju tradicionalno, a istovremeno i moderno.

Za sve one koji bi želeli da spoje lepo i korisno, roletne koje funkcionišu kao klima uređaji su idealno rešenje. Ove roletne onemogućavaju ulazak sunčeve svetlosti u prostoriju, a istovremeno mogu i da rashlade vazduh čime se opravdava njihov naziv. Za umetničke duše pravi izbor mogu biti muzičke, ali i roletne koje plešu.

Muzičke roletne su zapravo drvene roletne, a takođe mogu da budu i muzički instrument pomoću kojih se stvara prijatna atmosfera u domu. Sam naziv roletni koji plešu nema nikakve veze sa muzikom već sa tim kakve senke omogućavaju, pa se čini da sunčeva svetlost pleše dok prolazi kroz ove roletne. Treba napomenuti da se idealno kombinuju sa rolo zavesama.

Sve u svemu, izbor je ogroman, samo je važno šta želite i kakav efekat hoćete da proizvedete.

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *