Kome se obratiti nakon ujeda psa?

Dok sam šetao parkom jedno veče, napao me je pas lutalica. Ujeo me je, ali povreda nije velika. Ipak, imam traume, jer mi psi i inače nisu omiljene životinje. Strah koji osećam je mnogo veći i to me često ometa u svakodnevnom životu, jer lutalica ima veoma mnogo na ulicama. Odlučio sam da zatražim naknadu štete. Pošto nisam znao da li treba da pokrećem tužbu protiv opštine ili gradskog preduzeća, savetovao sam se sa advokatom.

SONY DSC

Objašnjeno mi je da se postupak pred sudom ne može pokrenuti direktno, odnosno da je potrebno da se obratim Zoohigijeni, koji će me dalje uputiti. Cela procedura sastoji se iz nekoliko stavki.

Bilo je potrebno da prijavim napad u roku od tri dana, što sam i uradio. Nadležni organ je JKP Gradska čistoća, služba Zoohigijene. Oni su mi izdali potvrdu, a bili su i u obavezi da pronađu psa. Nakon prikupljanja sve neophodne dokumentacije, podneo sam zahtev za naknadu štete Gradskom javnom pravobranilaštu, koje je sve prosledilo Komisiji. Odbili su zahtev, pa sam odlučio da angažujem advokata i pokrenem parnični postupak.

 

Podeli na:

One thought on “Kome se obratiti nakon ujeda psa?

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *