Kako da se zaštitite od ptica

Kako da se zaštitite od ptica koje znaju biti veoma uporne i dosadne.

Ptice u gradovima iz dana u dan postaju sve brojnije i predstavljaju sve veći problem kako u sferi zaštite različitih materijalnih dobara, tako i u domenu zdravstvene zaštite, te samog neutralisanja velike količine izmeta koji ptice ostavljaju za sobom na najrazličitijim mestima.

U našim krajevima veliki deo problema stvaraju golubovi koji žive u jatima gde ih može biti i oko stotinu, a nastanjuju se na najrazličitijim mestima, gde je njhov boravak nepoželjan, kako bi pravili gnezda i gajili mlade. Izmet ptica može dovesti do raznih oboljenja, virusnih, bakterijskih, te mnogih drugih,  a problem predstavljaju i beživotna tela uginulih ptica. Naravno, tu je i zaštita materijalnih dobara gde ptice mogu da načine značajnu štetu, kako objektima tako i različitim vrstama kontaminacije ( hrane npr. ).

zaštita od ptica

Zbog svih svojih prednosti, sve popularniji način zaštite od golubova jeste igličasti sistem zaštite, kao mehanička prepreka.  Monitiranje ovakvog sistema zaštite na određenu površinu sprečava da ptice slete na nju. Ovakve iglice  ( šiljci ) izrađuju se od kvalitetnog nerđajućeg čelika, kratke su i zatupljene na vrhovima, a i baza na koju se montiraju je veoma izdržljiva i otporna na sve vremenske uslove.

Mogu da se montiraju na najrazličitije vrste podloga – na klima uređaje, krovove, na podloge od lima, kamena, cigle ili drveta, sve zavisno od vaših potreba.  U zavisnosti od vrste podloge, veoma se lako pričvrste – silikonom ili po potrebi šrafljenjem. Ovakva zaštita ima dug vek trajanja, a sama konstrukcija otporna je na sve vremenske uslove i temperaturne razlike.

Igličasta zaštita neprijatna je za pticu, pa će sprečiti njeno sletanje na datu površinu, ali je neće povrediti niti ubiti, samo će sprečiti njeno sletanje. Ovakva zaštita je ujedno i više uočljiva od nekih drugih metoda zaštite.

zaštita od ptica 1

Ovakvom zaštitom načinićete značajnu uštedu vremena i sredstava koje biste koristili za čišćenje, sprečićete mogućnost kontaminacije i zaraze, zaštitićete objekte te postići estetske efekte i mnoge druge prednosti adekvatne zaštite od ptica, naročito golubova.

Podeli na:

One thought on “Kako da se zaštitite od ptica

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *