Kako ukloniti miris luka sa daske za sečenje

Miris luka koji ostaje nakon seckanja na dasci najlakše se otklanja tako što se daska iščetka…

Šta kad presolite varivo

Ukoliko slučajno presolite neko varivo, onda u gazu stavite kašiku do dve pirinča, sve dobro vežite…

Gulaš

Ako pravite gulaš i treba vam veća gustina čorbe, izdisnsajte veću količinu luka, to će vam dati…

Miris zelja i kelja

Miris zelja i kelja neće se širiti kuhinjom ako između lonca i poklopca stavite čistu gazu…

Kuvano povrće

Da bi kuvano povreće zadržalo lepu boju u ključalu vodu dodajte prstohvat sode bikarbone.

Rešite prebrzo truljenje voća

  Beli luk uspešno sprečava prebrzo truljenje voća. Zato nekoliko prepolovljenih čenova belog luka stavite između voća.…

Rešite se neprijatnih mirisa kod pripreme ribe

Kada pržite ribu zajedno sa njom pržite i polovinu jabuke (odsečena strana treba da bude okrenuta…

Tajne pečenja i prženja

Da bi pile prilikom pečenja dobilo zlatnožutu boju, na leđa pileta čačkalicama pričvrstite komadiće zaleđenog maslaca.…