Kuvarske tajne

Kuvarske tajne.

  • Da se kačamak ili palenta ne bi zgrudvali, provrelu vodu treba skloniti sa vatre i postepeno uz mešanje dodavati brašno. Nakon toga nastaviti kuvanje uz stalno mešanje.
  • Crvena paprika se dodaje u zapršku tek kada je brašno prženo.
  • Prilikom pripreme jaja za pohovanje prvo penasto umutiti belance a zatim dodati žumance.
  • Peršun ćete mnogo lakše iseckati ako ga pre seckanja na trenutak umočite u vrelu vodu.
  • Da biste lako skinuli ljusku sa svežeg paradajiza prelijte ga ključalom vodom.
  • Prženi luk ostaće čvrst ukoliko ga pre prženja pospete sa malo brašna ili kratko prokuvate u ključaloj vodi.
  • Ako želite da karfiol ostane beo kuvajte ga u mleku bez soli sa malo šećera.
  • Da se pirinač ne zgusne, vodi u kojoj ga kuvate dodajte malo limunovog soka.
  • Krompir će se brže skuvati ako u vodu sipate malo ulja.
  • Pire će biti ukusniji ako umesto mleka koristite zagrejanu slatku pavlaku.
  • Kobasice neće prskati prilikom prženja ako ih malo obarite pre toga i pospete brašnom.
  • Omlet će biti vazdušast ako jajima dodate ledene vode. Na 3 jaja stavite jednu kašiku vode.
  • Da banane u voćnoj saleti ne pocrne poprskajte ih limunovim sokom i pospite prah šećerom.
  • Da bi se belanca što bolje umutila treba ih dodati malo soli.

Kuvarske tajne

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *