Category: Tajne kuhinje

1

JOGURT – PRIJATELJ LJUDSKOG ORGANIZMA

Jogurt, mlečni napitak nastao pre više od 4.000 godina, danas je zastupljen na tržištu u različitim varijantama, tako da može zadovoljiti ukuse svih konzumenata. U trgovinama postoji bogata ponuda jogurta mnogobrojnih proizvođača, različite gustine...

0

OBROK SALATE –  I ZDRAVI I SITI

Mnogi restorani u Novom Sadu ponudiće vam u svom meniju raznolike obrok salate. Ovo je postao trend, bez koga se pozitivan imidž ne može zamisliti. Prezasićnost brzom i nezdravom hranom, kao i povećan broj...

0

Zamrzavanje hrane

Zamrzavanje hrane. Zamrzavajte samo sveže i zdrave namirnice. Zamrznite namirnice odmah nakon pripreme, odnosno taj dan kada ste i pripremali nešto od hrane pa vam je ostalo. Hranu je najbolje držati na -18 stepeni....

0

Kuvarske tajne

Kuvarske tajne. Da se kačamak ili palenta ne bi zgrudvali, provrelu vodu treba skloniti sa vatre i postepeno uz mešanje dodavati brašno. Nakon toga nastaviti kuvanje uz stalno mešanje. Crvena paprika se dodaje u...

0

Kako sačuvati hranjive sastojke hrane

Kako sačuvati hranjive sastojke hrane. Sve namirnice, a naročito voće i povrće, treba upotrebljavati sveže, jer sa dužim stajanjem smanjuje se njihova hranjiva vrednost. Pre upotrebe neophodno ih je dobro oprati pod mlazom tekuće...

0

Očistite kuvana jaja lako i jednostavno

[schema type=”recipe” name=”Očistite kuvana jaja lako i jednostavno” ] Koliko ste samo puta muku mučili da očistite kuvano jaje? Nekada toliko teško bude skinuti ljusku da vam na kraju od jajeta ostane skoro samo...

0

KROMPIR KAO LEK

Krompir, poput hleba i pasulja, s pravom nosi epitet “naš nasušni”. Ne samo što je osnovna namirnica u ishrani većine stanovništva, već može da bude i efikasan lek kojeg uvek ima u kući. Tretiran...

0

Kako ispravno oprati bobičasto voće

Napunite sudoperu sa vodom, dodajte 1 šolju sirćeta i promešajte. Ubacite u to sve voće i ostavite tako potopljeno 10 minuta. Voda će biti prljava, a plod će se sijati bez naslaga voska ili...

0

Zanimljivi saveti

Očistite jagode od peteljki pomoću slamke.           Da isečena jabuka ne dobije braon boju stegnite je gumicom. Za serviranje puslica (mafina) na poklopcu kutije izrežite krstaste rupe. Kolače, koje se...