Čokoladni sufle

Potrebno je: 400 grama čokolade za kuvanje, 215 g putera, 100 g žutog šećera, 200 g brašna tip 400, 3 dl neutralne pavlake, 7 jaja, 200 g pečenih badema.

Priprema: Na pari otopite čokoladu, puter i žuti šećer. Dobro umutite živom ili mikserom, a zatim ostavite da se ohladi. U drugoj šerpi, takođe na pari, kuvajte neutralnu pavlaku, jaja, brašno i pečene mlevene bademe. Dobro umutite i stavite u frižider. Kada se obe mase ohlade, sjedinite ih, vrlo blago mešajući 3-5 minuta, u pravcu kazaljke sata. Stavite ponovo u frižider, a zatim naspite u kalupe od aluminijumske folije ili u keramičke posudice za sufle. Peći 7-8 minuta na 190 stepeni. Možete servirati uz kuglu sladoleda od vanile.

Photo 14. 05. 13 17 09 09

Podeli na:

Ostavite komentar

Vaša emall adresa se neće prikazati drugima. Obavezna polja su obeležena sa *