Crveni sos sa šampinjonima

Crveni sos sa šampinjonima.

Potrebno vam je:

ulje

glavica crnog luka

pola kilograma šampinjona

kašika brašna

šoljica vode

100-200 ml kečapa

vegeta, biber, so, origano po ukusu.

Priprema:

Zagrejati malo ulja i propržiti glavicu seckanog crnog luka. Kada je luk gotov dodati iseckane šampinjone i propržiti ih. Zatim dodati kašiku brašna dobro promešati pa preliti sa šoljom vode uz stalno mešanje. Ostaviti 10-15 minuta da se pečurke kuvaju. Potom dodati kečap, dodavati po malo pa proceniti po ukusu koliko je dovoljno. Na kraju staviti začine. Može se sužiti uz ribu, pileće ili ćureće meso.

Crveni sos sa šampinjonima

Podeli na:

Komentari posetilaca

komentara

Saveti koji vas još mogu interesovati...

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *