Category: Slano

0

Crveni sos sa šampinjonima

Crveni sos sa šampinjonima. Potrebno vam je: ulje glavica crnog luka pola kilograma šampinjona kašika brašna šoljica vode 100-200 ml kečapa vegeta, biber, so, origano po ukusu. Priprema: Zagrejati malo ulja i propržiti glavicu...

0

Zelena salata sa kiselim mlekom

Zelena salata sa kiselim mlekom. Potrebno vam je: 3-4 glavice salate 1 čaša kiselog mleka 1 kašičica šećera so ulje Priprema: Salatu dobro oprati i narezati na rezance. Šećer, ulje i so pomešati sa...

0

Piletina na razne načine

Marinirana piletina u jogurtu i limunu POTREBNO JE: 8 karabataka, 125 ml čvrstog jogurta, 1 kašičica narendane limunove korice, 2 kašike ceđenog soka od limuna, list peršuna, 200-300 g prezli, mešavina suvih začina, biber....

0

GULAŠ OD PEČURAKA

Sastojci:400 grama svežih pečurakaulje 2 glavice crnog luka so, mleveni biber 1 kašičica aleve paprike supa od povrća (na 0,25 l vode 1 kašičica biozačina) 1 kašičica griza 1 kašičica paradajz pirea sitno iseckan...

0

Juneća čorba sa belom rotkvom

Potrebno je: 250 g junećeg mesa od buta, 1 glavica crnog luka, 100 g bele rotkve, 1/4 korena celera, 1 šargarepa, 1 dl pavlake, 1 žumance, rendana kora od jednog limuna, 2 ravne kašike...

0

Čorba od mariniranih pečuraka

Potrebno je: 350 g mariniranih pečuraka, 1 glavica crnog luka, 250 g pelata paradajza, 1/4 celera, 1 šargarepa, 1 dl crnog vina, 1 crvena paprika, 1,5 dl supe od povrća, prstohvat belog luka u...

0

Pileća čorba sa kelerabom

Potrebno je: 250 grama pilećeg belog mesa, 1 srednja keleraba, 2 šargarepe, 1 glavica crnog luka, 1,5 dl pavlake za kuvanje, pola limuna, ulje, 2 l vode, 1 kašika seckanog peršuna, 1 kašika brašna...

0

Zimska salata

Obariti i ohladiti makarone. Pa pomešati sa 200 grama kačkavalja, 200 grama šunke sečene na trakice, 200 grama majoneza, čaša jogurta, 200 grama pavlake i 200 grama paradajiza sečenog na kriške. Dodati po ukusu...

0

Pljeskavice od piletine

Za pljeskavice od piletine Potrebno je: 300 grama pilećeg filea, 2 šargarepe, 2 krompira, 2 jaja, 2 kašike prezli, biber, so. Preliv: 2 kašike kisele pavlake, 4 kašike majoneza, 2 kisela krastavca, malo peršuna....

0

Ražnjići sa povrćem

Potrebno je: pileći fileti, tikvica, paprika, senf, vegeta, biber, čili, aleva paprika, ulje origano. Priprema: filete ostaviti u marinadi 30 minuta. Marinadu napraviti od senfa, ulja, bibera, vegete, čilija, origana. Povrće iseći na komadiće...