Category: Kuhinja

1

JOGURT – PRIJATELJ LJUDSKOG ORGANIZMA

Jogurt, mlečni napitak nastao pre više od 4.000 godina, danas je zastupljen na tržištu u različitim varijantama, tako da može zadovoljiti ukuse svih konzumenata. U trgovinama postoji bogata ponuda jogurta mnogobrojnih proizvođača, različite gustine...

0

NAUČITE PRAVILA LEPOG PONAŠANJA U RESTORANU

Lepo ponašanje ili bonton podrazumeva skup  pravila kojima ostavljamo pozitivan utisak na druge i pokazujemo visok stepen svoje kulture. Znati ponašati se na svakom mestu, pa tako i u restoranu, važno je ukoliko brinete...

0

OBROK SALATE –  I ZDRAVI I SITI

Mnogi restorani u Novom Sadu ponudiće vam u svom meniju raznolike obrok salate. Ovo je postao trend, bez koga se pozitivan imidž ne može zamisliti. Prezasićnost brzom i nezdravom hranom, kao i povećan broj...

0

Zamrzavanje hrane

Zamrzavanje hrane. Zamrzavajte samo sveže i zdrave namirnice. Zamrznite namirnice odmah nakon pripreme, odnosno taj dan kada ste i pripremali nešto od hrane pa vam je ostalo. Hranu je najbolje držati na -18 stepeni....

0

Crveni sos sa šampinjonima

Crveni sos sa šampinjonima. Potrebno vam je: ulje glavica crnog luka pola kilograma šampinjona kašika brašna šoljica vode 100-200 ml kečapa vegeta, biber, so, origano po ukusu. Priprema: Zagrejati malo ulja i propržiti glavicu...

0

Zelena salata sa kiselim mlekom

Zelena salata sa kiselim mlekom. Potrebno vam je: 3-4 glavice salate 1 čaša kiselog mleka 1 kašičica šećera so ulje Priprema: Salatu dobro oprati i narezati na rezance. Šećer, ulje i so pomešati sa...

0

Kuvarske tajne

Kuvarske tajne. Da se kačamak ili palenta ne bi zgrudvali, provrelu vodu treba skloniti sa vatre i postepeno uz mešanje dodavati brašno. Nakon toga nastaviti kuvanje uz stalno mešanje. Crvena paprika se dodaje u...

0

Kako sačuvati hranjive sastojke hrane

Kako sačuvati hranjive sastojke hrane. Sve namirnice, a naročito voće i povrće, treba upotrebljavati sveže, jer sa dužim stajanjem smanjuje se njihova hranjiva vrednost. Pre upotrebe neophodno ih je dobro oprati pod mlazom tekuće...

0

Očistite kuvana jaja lako i jednostavno

[schema type=”recipe” name=”Očistite kuvana jaja lako i jednostavno” ] Koliko ste samo puta muku mučili da očistite kuvano jaje? Nekada toliko teško bude skinuti ljusku da vam na kraju od jajeta ostane skoro samo...